22-11: Hellas Sport B1 – EVC B1 4-2 (2-1)

In een wedstrijd die het beste omschreven kan worden als “de mannen tegen de jongens” heeft EVC B1 met 4-2 verloren van koploper Hellas Sport B1. De overwinning van onze tegenstander was niet geheel onverdiend. Het door voormalig Oranje-doelman Jan Jonbloed getrainde team was voetballend wat beter, maar was vooral fysiek de bovenliggende partij. Zelfs twee voetballers met een forse baard en een spits die veel weg had van Wayne Rooney. Toch begon EVC helemaal niet slecht aan het duel. De zwakte van Hellas Sport zat achterin en daar maakten we zeker in het begin goed gebruik van. Na 10 minuten ging Dave Goede zijn directe tegenstander voorbij en leverde een voorzet af die door een Hellas Sport speler zo in eigen doel werd geschoten, 0-1. Hellas Sport, dat helemaal niet gewend is om doelpunten tegen te krijgen, leek even van slag maar EVC kon helaas niet doordrukken. Hellas kwam beter in de wedstrijd, zonder tot grote kansen te komen. Met dank aan onze achterhoede en zeker aan Mitchell Rossenaar die de fysiek zeer sterke spits (een A-junior met dispensatie) uitstekend in bedwang hield. Toch viel uit het niets zomaar de gelijkmaker. Hellas kreeg een hoekschop die in eerste instantie werd weggewerkt, maar in tweede instantie werd binnengeschoten, 1-1. EVC had moeite om de bal in de ploeg te houden, zeker op het middenveld waar de Zaandammers een paar uitstekende spelers hadden lopen. Ondanks dat we niet echt aan voetballen toe kwamen hielden we redelijk stand, maar konden niet voorkomen dat vlak voor rust de 2-1 viel.

EVC kwam na de rust goed uit de startblokken, maar al snel kreeg Hellas de 3-1 op het scorebord. EVC probeerde nog wel iets terug te doen, maar onze tegenstander was simpelweg beter en vooral sterker in de duels. We hadden ook pech. Na een prima actie van Huub van Maanen kreeg Azeddine Sout een goede mogelijkheid om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar de matig doelman van Hellas Sport wist de bal per ongeluk te keren. Vlak voor tijd viel dan toch nog de aansluitingstreffer. Doelman Rens van Dijk, die weer uitstekend stond te keepen, trapte ver uit waarna Dave tussen twee tegenstanders goed doorzette en de bal over de doelman heen tikte, 3-2. Hellas Sport werd even onrustig, maar een grote kans op de gelijkmaker kregen we niet meer. In de slotseconde viel nog de 4-2. Rens redde weergaloos op een schot van dichtbij, waarna de bal uit een onmogelijke hoed als nog werd binnen geknald. Een nederlaag tegen de koploper, die in onze klasse kampioen gaat worden. Vermeld mag ook worden dat Hellas Sport uitermate sportief was en dat het duel onder leiding stond van een uitstekende KNVB-scheidsrechter. Volgende week thuis tegen SDOB B1, de nummer 2 van de stand. Veel succes!