23-9: FC Den Helder JO19-1 – EVC JO19-1 2-3 (1-2)

Op deze zonnige zaterdag stond meteen de verre uitwedstrijd tegen FC Den Helder op het programma. Niet compleet, want Jan van Straaten was ziek en Johnny Latdorp geblesseerd. Geen idee wat we konden verwachten. De JO17-1 van onze tegenstander was vorig seizoen met slechts 2 nederlagen kampioen geworden in de 1e klasse, dus op voorhand rekenden wij op een zware pot. Het begin was even aftasten, maar daarna kreeg EVC via Aaron Lacunes een goede kans toen hij uit een pass van Brian Rossenaar vrij voor de doelman verscheen. Helaas ging de lob van Aaron net naast. 5 minuten later kwamen wij alsnog verdiend op voorsprong. Aaron stuurde Brian diep die op zijn beurt de opkomende Eric Tol inspeelde. Eric speelde zich netjes vrij en schoot in de verre hoek raak, 0-1. FCDH beschikt over een aantal vaardige spelers, maar de EVC-achterhoede gaf zeker in het eerste half uur geen kans weg. Wij waren veel gevaarlijker en het was Aaron die weer eens op avontuur ging in het strafschopgebied. Daar werd hij vakkundig pootje gehaakt en mocht Brian van 11 meter het vonnis voltrekken, 0-2. In het laatste kwartier kreeg FCDH toch de overhand. Emiel Claasen kreeg maar geen vat op de behendige linksbuiten en ondertussen was voorstopper Casper de Vries geblesseerd uitgevallen. Kike Kraai Miedema was zijn vervanger, maar we stonden als team verdedigend niet goed. De 1-2 van FCDH was op dat moment verdiend en de rust kwam als geroepen.

In de tweede helft beef de stormloop van FCDH uit en EVC was de beter voetballende ploeg. De achterhoede onder aanvoering van Rowan Suurmond bleef makkelijk overeind en Emiel had veel beter zicht op zijn directe tegenstander. Doelman Sjors Out kreeg dan ook weinig nog weinig te doen en die ene keer dat FCDH nog gevaarlijk werd, was hij op tijd zijn doel uit. Na een minuut of 20 kreeg EVC een vrije trap te nemen. Op 30 meter leek in een keer op doel geen optie, maar de pegel van Brian verraste vriend en vijand. Helaas kwam de bal via de onderkant van de lat het veld weer in. Op het middenveld verliep de samenwerking tussen Daniël Kemper en Klasv Jansons-Slava prima en het was dan ook jammer dat Daniël geblesseerd het veld moest verlaten. Sam Knook was zijn vervanger en Eric ging op de plek van Daniël spelen. Het was nog niet omgezet of Brian pikte op het middenveld de bal op en ging met een speler van FCDH in zijn rug alleen op de doelman af. Die wist Brian nog van scoren af te houden, maar daarna was het wel raak. De wederom uitstekend spelende Klasv, die ook fysiek zijn mannetje staat, stuurde Brian diep en nu rondde hij alleen voor de doelman wel af, 1-3. Daarna had EVC had af moeten maken. Kansen voor Quino Idsinga en voor Aaron, die in zijn eentje het centrale duo van FCDH een hele vervelende middag bezorgde, maar de bal ging er niet in. Met nog 10 minuten op de klok zette FCDH alles op alles. Sjors plukte nog een lastige bal uit de bovenhoek, maar had geen antwoord op de individuele actie van de beste speler van FCDH en zo werd het 1 minuut voor tijd 2-3. Een vrije trap in de slotseconde leek nog gevaarlijk te kunnen worden, maar Sjors had de bal klem en zo konden wij de eerste 3 punten bijschrijven. Klasse!

Volgende week de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen De Blokkers JO19-1. Veel succes!