24-10, oefen: WSV’30 B1 – EVC B1 1-2 (1-1)

Een vrije zaterdag, dus een mooie gelegenheid om eens te oefenen tegen een andere 1e klasser. De contacten met WSV’30 zijn goed en een afspraak voor B1 (én B2) was zo gemaakt. In Wormer ligt een fantastisch complex en wij konden op het kunstgras A-veld spelen.

EVC was zeker de eerste 20 minuten de betere ploeg. Uit een voorzet van Daniël Kemper leek Brian Rossenaar vrij te kunnen inkoppen, maar hij kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal. Verdedigend gaven we deze periode weinig weg, doelman Mike van Wees had niet veel te doen. Toen de keeper van WSV’30 een terugspeelbal in zijn handen pakte, mocht EVC een vrije trap namen. Daniël legde breed en Brian schoot raak, 0-1. Niet veel later ging Aaron Lacunes over de linkerkant goed door. Na een mooie actie over de achterlijn legde hij de bal terug op Brian, die zijn inzet helaas op de lat zag belandden. Na deze 20 minuten gaven we de wedstrijd te makkelijk uit handen, vooral omdat we te ver bij onze direct tegenstander vandaan gingen staan. Voetbal is niet alleen balbezit, de tegenstander heeft hem ook wel eens. Dat kan en moet beter. Zo kwam WSV’30 terug in de wedstrijd, zonder overigens tot grote uitgespeelde kansen te komen. Een verkeerde inspeelbal vlak voor rust leverde toch de gelijkmaker op. De bal werd onderschept en direct diep gespeeld. Mike werd gepasseerd en zo was de stand 1-1.

Al vrij snel in de tweede helft leek Aaron op weg naar de 1-2. Hij omspeelde de doelman en had de bal voor het inschieten. Helaas ging deze net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant zagen we twee wereldreddingen van Mike. WSV’30 kreeg verder geen uitgespeelde kansen, maar zeker de eerste inzet telden wij al. Klasse Mike! Daarna stoomde Mitchell Rossenaar aan de rechterkant een keer op. Deed alles goed, maar legde de bal op het laatste moment af. Zelf uithalen had ook gekund. Aaron kwam ondertussen steeds beter in de wedstrijd en de voorstopper van WSV’30 had toch wel wat overtredingen nodig om hem af te stoppen. Met nog een kwartier op de klok glipte Aaron er langs en kon hij alleen richting goal. Bij het omspelen van de doelman werd hij neergehaald. Net er binnen, volgens WSV’30 net erbuiten, maar de bal ging op de stip. Eric Tol schoot raak, 1-2. Met nog 7 minuten te gaan in dit verder uitermate sportieve duel werd Aaron door dezelfde speler met een overtreding gestopt. Aaron was er even klaar mee, over en weer werd wat geduwd en dat was het moment voor de scheidsrechter om ermee te stoppen. Een onbevredigend einde aan een leuke oefenwedstrijd.

A.s. zaterdag spelen we tegen thuis Always Forward B1, een goede middenmoter die makkelijk meedraait in onze klasse. Veel succes!