EVC JO9-3 sterk tegen kampioen SDOB

SDOB JO9-2 – EVC JO9-3 6-4 (4-1) 22-4-17

Op een frisse ochtend stond de wedstrijd tegen het ongenaakbare SDOB die alles ruim had gewonnen op het programma. Iedereen had er veel zin en op het echte gras konden we beginnen.
In het begin waren onze jongens onder de indruk van de grote tegenstanders (gemiddeld 2 koppen groter) en binnen 8 minuten stond het 3-0. Na wat aanwijzingen van de coach ging het steeds beter en kregen wij ook kansen. Eerst was het Yannick die zijn schot gekeerd zag, later gaf Yannick de bal naar zijn maatje Casper O, die vervolgend 2 man uitspeelde en de 3-1 inschoot. Vlak voor rust scoorde SDOB nog de 4-1. Na de limonade kon de 2e helft beginnen.

Hierin speelden EVC misschien wel de beste helft van het seizoen, Keeper Julian was bijna niet te passeren en kreeg hulp van de verdedigers Julian W en Tijl die zeer goed verdedigden. Op het middenveld gingen Ben, Ruben, Casper M en Casper O de duels goed aan en was spits Yannick een ware plaag voor de verdedigers van SDOB. Yannick scoorde snel de 4-2. We kregen nog meer kansen via Casper O en Yannick, maar jammer genoeg viel de 5-2. iedereen langs de lijn dacht dat het over was, maar EVC dacht er anders over en binnen een paar minuten scoorde Yannick 2x en stond het 5-4. Ook SDOB kreeg een paar kansen maar Julian ranselde bijna alles uit zijn doel, 2 minuten voor tijd was hij toch nog kansloos en werd de eindstand bepaald op 6-4 voor SDOB die vandaag kampioen is geworden. Jongens super gespeeld.