29-8, beker: Purmersteijn B1 zon. – EVC B1 2-4 (1-1)

EVC B1 heeft de laatste bekerwedstrijd in de poule gewonnen. Uit tegen hoofdklasser Pumersteijn B1 (zondag, is de B2) werd het 2-4. Het was wederom warm op het fraaie kunstgrasveld, maar daar hadden de spelers van EVC weinig last van. Er werd prima gevoetbald en de overwinning was verdiend. Vooraf waren er wat pijntjes bij Quino Idsinga en Azeddine Sout. Zo kon Philip Vane ook weer eens in de basis beginnen, hij deed het als rechtsback prima in de eerste helft.

In de beginfase van de wedstrijd was het nog even aftasten, maar daarna kreeg EVC de overhand. Het was uiteindelijk Daniël Kemper die de 0-1 maakte, naar bijzonder fraai voorwerk van Brian Rossenaar die met een mooie truc eerst zijn tegenstander in de luren legde en daarna de bal op Daniël gaf. EVC ging door en het was wachten op een volgend doelpunt. Die viel wel, maar voor ons aan de verkeerde kant. Wat ongelukkig uitverdedigen leidde tot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Doelman Mike van Wees tikt de ingeschoten bal schitterend uit de hoek, maar was kansloos in de rebound, 1-1.

In het begin van de tweede helft kreeg EVC kans op kans, maar de bal wilde er niet in en we waren wat onzorgvuldig in de afronding. Purmersteijn werd nog één keer gevaarlijk, maar Mike redde wederom fantastisch op een pegel van dicht bij. Verder bleef EVC aanvallen en zo viel na een minuut of 20 spelen de 1-2. Goed doorjagen op de verdediging en doelman van Purmersteijn zorgde ervoor dat Aaron Lacunes aan de rechterkant in balbezit kwam. Daar speelde hij een tegenstander uit en legde af op de inmiddels ingevallen Quino die van dichtbij alleen maar hoefde binnen te tikken. Vlak daarna viel het volgende doelpunt. Linkshalf Eric Tol kwam aan de zijlijn in balbezit, trok naar binnen en schoot in de verre hoek raak, 1-3. Purmersteijn ging achterin 1 op 1 spelen en EVC profiteerde direct. Voorstopper Mitchell Rossenaar kreeg wat ruimte in de opbouw en een vrij veld moet je hem niet geven. De gashendel werd opengedraaid en 3 tellen later stond hij voor de doelman om de bal af te leggen op Quino, die wederom mocht binnen tikken 1-4. De score had gemakkelijk verder uitgebouwd kunnen, maar we gingen iets teveel voor eigen succes. Purmersteijn maakte in de slotseconde nog de 2-4. Goed gedaan mannen!

Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong Holland B1, veel succes.