7-10: De Blokkers MO17 2 – EVC MO17 1 1-2

Vandaag de uitwedstrijd tegen de Blokkers. Omdat Britt afwezig was en Dikra niet volledig fit was konden we een beroep doen op Anne Linde Blom en Zylvie van der Pol van de MO 15. Omdat ook Blokkers ook voor ons een nieuwe tegenstander is, de meiden voor aanvang van de wedstrijd gezegd dat het spel van vorige week tegen Kolping Boys heel goed was en met die instelling er vandaag gewonnen kon worden van Blokkers. Vooraf werd er een minuut stilte gehouden omdat er een vader van een van de meiden van Blokkers was overleden. Na de minuut stilte werd er afgetrapt door Blokkers. Zoals altijd moeten beide partijen even aftasten wat ze aan elkaar hebben en waar de sterke en zwakke kanten liggen bij elkaar. Dat aftasten duurde ongeveer 20 minuten, waarbij beide partijen geen vuist konden maken of gevaarlijk voor het doel van de ander konden worden. Het was geen fraai voetbal en was er te weinig beleving bij EVC. Onnodig balverlies en te weinig scherpte om de bal terug te willen veroveren waren he beeld van de wedstrijd. Na deze 20 minuten kwam EVC beter in het spel en werd er meer naar voren gevoetbald. De voorhoede met Denise, Esmee en Fay drongen meer aan, maar resulteerde het nog niet in concrete doelpogingen. Toch was het EVC die de score opende door een doelpunt van Fay Brommersma die de bal met een rollertje tegen de binnenkant van de paal schoot en de bal over de doellijn liet rollen 0-1. Blokkers waren nu wat meer gedreven om de gelijkmaker te maken, maar strandde deze aanvallen bij onze sterk spelende achterhoede met Lotte, Anouk, Jasmijn Anne Linde en Melissa. De ballen werden goed onderschept en als er een doorbraak was, aan de goede zijde gedekt, waardoor het gevaar voor onze keeper Naoual minimaal waren. Met de 0-1 op het scorebord gingen we rusten. In de kleedkamer gevraagd wat er goed gaat en wat er beter kan en waren de meiden het eens dat er meer en zuiverder overgespeeld moest worden, scherper zijn bij balverlies en het wel bekende ‘voor je tegenstander komen’.

Na de limonade en de traktatie van Dikra die jarig was geweest te hebben genuttigd mochten de meiden van de goed leidende scheidsrechter weer beginnen. De adviezen in de rust werden dan ook direct zichtbaar en lieten de meiden verzorgder voetbal zien. Zylvie van der Pol stichtte veel gevaar in de 16 meter van de tegenstander, maar kon EVC de voorsprong niet vergroten. De opbouw vanaf het middenveld met Jamila, Selena en Roos werd beter en kon de voorhoede daar van profiteren. Het was Denise die een pass van het middenveld oppikte en deze strak en zuiver door schoof naar de goed inlopende Zylvie. Hiermee kwam ze alleen voor de gaol en schoot de bal prima in 2-0. Dit was wel even een prettiger gevoel voelde het goed om nu door te drukken en de score op te voeren. Dit lukte helaas niet en waren de laatste 10 minuten van de wedstrijd een herhaling van de eerste 20 minuten en zakte EVC in. Hiervan profiteerde Blokkers en werd er druk gezet op het doel van EVC. De verdedigers hadden het zwaar en moest had Naoual een paar prima reddingen. Toch kon een tegentreffer niet worden voorkomen en werd het 5 minuten voor het einde 1-2. Dit was tevens de eindstand, want lukte het Blokkers niet om gelijk te maken. Dames een overwinning met een mindere wedsrijd en een paar goede leermomenten. Volgende weer een thuiswedstrijd tegen De Westfriezen uit Zwaag. Laten we de winning mood lekker vasthouden.