9-12: Jong Holland JO19-1 – EVC JO19-1 1-1 (0-0)

De laatste wedstrijd voordat de winterstop begint. In Edam was het al winter, in Alkmaar nog niet en zo stond de uitwedstrijd tegen Jong Holland JO19-1 op het programma. JH op de tweede en EVC op de derde plaats. Bij winst zouden we ons plaatsen voor de promotiepoule, waarvoor Jong Holland zich al geplaatst had. De ambiance in Alkmaar is helaas troosteloos, voetbalvelden in het middenterrein van een drafbaan. Jong Holland had er weinig trek in vandaag. Lange ballen op de handige rechtsbuiten en op de balvaste spits. En onder druk ging de bal ver over de omheining waar de ouders van EVC dan in draf achteraan gingen. Daar komt waarschijnlijk de naam drafbaan vandaan. EVC speelde een matige eerste helft en het spiegelgladde kunstgras werkte ook niet mee. Een schot van Daniël Kemper dat de doelman nog net met zijn voeten wist te keren was zo ongeveer het enige Edamse gevaar. In de tweede helft toch wat irritatie richting de scheidsrechter, een voormalige speler van JH die de tegenstanders met hun voornaam aansprak en gezellig met keuvelend met hen het veld op liep. Dat hoort niet, al helemaal niet in een serieuze A-Categorie. Gelukkig had het geen invloed op de uitslag, maar de onpartijdigheid was in de tweede helft ver te zoeken. EVC speelde beter, maar verder dan wat halve kansen voor Aaron Lacunes en Brian Rossenaar kwamen we niet. De 0-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. Een voorzet van Daniël werd door Klavs Jansons-Klave, die wel een prima wedstrijd speelde, van dichtbij in de kruising gekopt. Helaas wat het 5 minuten later alweer gelijk bij zo’n beetje de enige goed aanval van JH. Eindstand 1-1 en omdat SVW’27 won van De Zouaven eindigen we op de 4e plaats. Of dat genoeg is voor een plaats in de promotiepoule zien we na de winterstop wel. Met 4 overwinningen op rij, waaronder die tegen kampioen FC Den Helder, begonnen we prima aan het seizoen. Helaas konden we dat, mede door wat blessuregevallen, niet vast houden. Bovendien is het zeker geen schande om van HCSC en SVW’27 te verliezen. Dat zijn prima tegenstanders. Eerst nu dus de winterstop, fijne feestdagen en tot in 2018!