9-4: EVC JO19-1 (zon) – Purmerland JO19-1 (zon) 7-1 (4-0)

EVC JO19-1 (zon) heeft de op voorhand lastige thuiswedstrijd tegen Purmerland vandaag gemakkelijk gewonnen. Op een warm kunstgrasveld werd het na een 4-0 ruststand uiteindelijk 7-1. De voorbereiding ging niet geheel vlekkeloos. Sterkhouders Eric Tol (hamstring) en Daniël Kemper (ontstoken scheenbenen) niet fit en Aaron Lacunes die op zaterdag op mocht draven bij EVC 1 in de uitwedstrijd bij Jong Holland. Er was ook een meevaller, Remon Dil bleek weer te kunnen spelen. Starten met alle niet fitte spelers en dan maar kijken hoe lang iedereen het volhoudt was de raad voor de eerste helft.

Het viel allemaal mee, want EVC speelde een van de beste eerst helften van het seizoen tegen een heel matig Purmerland. Na 44 seconden spelen was daar de eerste kans voor Aaron en in de rebound leek Daniël alsnog de trekker te kunnen overhalen. De bal ging er nog niet in, maar de toon was gezet. Purmerland kwam er niet aan te pas en EVC sneed bij tijd en wijle door de Purmerlandse verdediging als een warm mes voor de boter. Het was uiteindelijk Brian Rossenaar die werd vrijgespeeld en die de score opende 1-0. Daarna ging het snel, want met twee treffers van Aaron liep de score op naar 3-0. Dat waren meteen de laatste acties van Aaron, want net als een paar weken geleden blijkt twee wedstrijden in een weekeinde spelen toch teveel van het goede. Ook voor Aaron. Hij hobbelde nog wat mee in de eerste helft, maar voetballen ging niet meer. Voor het scoreverloop maakte het gelukkig weinig uit. De doelman van Purmerland hield per ongeluk een pegel van Brian tegen, maar even later liep Eric de bal alsnog binnen en was de ruststand 4-0.

Aaron en Daniël konden de tweede helft niet meer verder en na 5 minuten begaf de lies van Mitchell Rossenaar, vandaag weer ijzersterk met Rowan Suurmond in het centrum, het ook. Zo ging het wel heel snel met onze 14 spelers, maar ineens was daar Philip Vane. Vanwege studie is altijd trainen een probleem, maar nu lijkt Philip de oplossing voor onze zorgen aan de linkerkant. De rechtsbuiten van Purmerland werd simpel uit de wedstrijd gespeeld en Philip ging zich eens met een aanval bemoeien. Schoof door, speelde wat spelers uit, verscheen vrij voor de doelman en rondde simpel af, 5-0. Klasse Philip! De wedstrijd was nu wel gespeeld. We zagen nog mooi opgezette aanval van Brian en Eric, maar ook nu stond de doelman een tweede treffer van Brian per ongeluk in de weg. Het was vervolgens Huub van Maanen die fraai de 6-0 op het scorebord zette, waarna Eric (die bijna wandelend de tweede helft volbracht) een goede voorzet van Quino Idsinga beheerst afrondde 7-0. Met nog 20 minuten te gaan leek de ‘10’ nog haalbaar maar het was op bij EVC. Eric eruit en Aaron er toch weer in, Aaron er direct weer uit en dan Daniël er dan toch maar weer in. Het kwam het spel niet ten goede en Purmerland redde de eer middels een vrije trap die wel heel makkelijk binnenviel. Eindstand 7-1.

Volgende week vrij om paaseieren te zoeken en de week erna wacht FC Purmerend. Alvast heel veel succes!