SDOB MO15 1 – EVC MO15 1 1-10

De was dan echt de laatste wedstrijd voor de winterstop.. een bekerwedstrijd tegen SDOB in het mooie Broek in Waterland. Met 2 dames (Chelsea en Sofie) in de ziekenboeg, hadden we dus maar de beschikking over 1 reservespeler. De wedstrijd was voor de vorm, want in de beker hadden we niets meer te zoeken. Dus vrij spelen met de gewoonlijke tip van de trainer ‘buffelen’ Vanwege het gebrek van een leider moest de trainer zelf vlaggen. Dus 11 meiden in de wei en 1 aan de kant die fungeert als coach. De wedstrijd begon en was het een leuk om te zien hoe het spel in evenwicht was. Het middenveld bereikte de voorhoede constant op de juiste manier en wisten Denise, Esmee en Fay deze mogelijkheden goed om te zetten in kansen en mogelijkheden, maar de bal wilde er het eerste kwartier niet in. Het was Esmee met een boogbal de bal over keeper heen kreeg en het eerste doelpunt maakte 0-1. SDOB voetbalde goed en behielden goed overzicht, waren feller op de bal en kwamen goed voor hun tegenstander. Deze gedrevenheid zorgde er dan ook voor dat SDOB de gelijkmaker kon aantekenen. 1-1. Tessa moest hierna nog een paar keer belangrijker reddingen verrichten om niet op achterstand te komen. EVC werd door de coach en schreeuwende grensrechter gewezen op het te lieve spel en wilde hij dat de meiden zoals altijd feller op de bal gingen spelen. Het lijkt wel of EVC pas na 15 a 20 minuten inziet dat dit moet gebeuren, maaaaarrr dat was dan ook een mooie wending van de wedstrijd. De meiden begonnen met goed opbouwen vanuit het middenveld met Jennifer, Jamila en Roos. Er ontstonden hierdoor goede kansen die ook benut werden. De 1-2 was een voorzet van Denise, die Fay hard en goed inschoot. De 1-3 nam Denise zelf vaar haar rekening en de 1-4 was weer een mooie voorzet van Denise die Fay er wederom goed inschoot. Dit was dan ook de ruststand. Na de rust nam EVC gelijk weer het initiatief met het goede voetbal en was het mooi om te zien hoe gedreven en fanatiek gevoetbald en gecombineerd werd. Uit een van deze acties speelde Denise zichzelf mooi vrij en maakt het zelf af 1-5. Deed SDOB dan niks terug. Jazeker wel , maar onze verdediging met Lotte, Melissa, Jasmijn en Anouk bleven goed overeind en verdedigde zeer sterk. Anouk die voor de gelegenheid als linksachter fungeerde liet zien wat verdedigen inhield. De snelle rechtsbuiten van SDOB heeft in de tweede helft geen kans gehad en zorgde Anouk ervoor dat er geen kans meer van die kant kwam. Hierdoor groeide EVC en ging de doelpuntenmachine door. De 1-6 kwam van Esmee de 1-7 en 1-8 van 2 rushes van Selena die deze ook beheerst afmaakte. Omdat Tessa even wilde voetballen, werden Denise keeper en Tessa de linkerspits. Hoe leuk was het dat Tessa bij de eerste de beste kans die ze kreeg de 1-9 op het scorebord zette. Om het geheel toch in steil af te sluiten schoot Esmee de 1-10 in de touwen en mocht er worden afgefloten. Meiden ik heb genoten van jullie inzet, gedrevenheid en samenspel in deze wedstrijd, maar ook in voorgaande wedstrijden. We gaan de tweede helft van de competitie na de winterstop op deze voet verder. Ik en trots om jullie coach te zijn en wil ik dit team zo lang mogelijk bij elkaar houden.. Ook volgend seizoen.. ;-). Jullie zijn een leuk team die zeer verdienstelijk op de derde plaats staan in de competitie. Hou vol en prettige feestdagen en gelukkig en sportief 2017..