EVC E1 verslaat RKEDO E1 in natte, koude oefenwedstrijd!

EVC E1 – RKEDO E1 (0-0, rust) 2-0 voor EVC E1

(16-1-2015, oefenwedstrijd seizoen 2014-2015)

Na vijf trainingen en twee onderlinge toernooien in het nieuwe jaar stond op vrijdag 16 januari de eerste (oefen)wedstrijd van 2015 voor EVC E1 op het programma. Op een vrijdagavond omdat twee E1-spelers op zaterdag moesten meespelen bij D1 en D2.
Joep van Gog was vanwege een familiefeest afwezig maar de andere E1-Mannen waren wel present: Tom de Graaff (k) (a), Alan Sier, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Joey Treuren, Ryan de Wit, Jordy Butter en Jur Bakker. Tegenstander was RKEDO E1: ook een 1e-klasser met liefst drie spelers die bij AZ meetrainen.
Helaas bleek de voorspelling van Buienradar te kloppen. Na een droge dag begon het te regenen toen de Roodgroenen met de warming-up startten. Pas na de wedstrijd trok Pluvius aan de handrem en werd het droog. Onder natte (en daardoor koude) omstandigheden maar gelukkig onder leiding van de vorstelijk fluitende arbiter John Kemper begonnen de teams aan deze kunstlichtwedstrijd. RKEDO was in de beginfase de ploeg die meer initiatief toonde en ook beter voetbalde. De Edammers gingen een beetje weifelend en slordig van start. Het leidde tot kansen voor de bezoekers maar onder aanvoering van de sterk spelende rechtsachter Alan Sier leidde dat niet tot tegentreffers. Na een minuut of 10 kwam EVC beter in de wedstrijd en ontstond er een soort status quo op het veld. Beide teams deden niet voor elkaar onder. De verdedigingen heersten en er ontstonden sporadisch kansen. Het positiespel van EVC in de achterste linie en op het middenveld werd allengs beter maar dat vertaalde zich niet naar heel veel doelgevaar voor het RKEDO-goal. Wel kwam Jur tot een knappe voorzet en werden schoten van Jordy en Ryan gekeerd maar een doelpunt kwam er niet.
In de rust werd het volgende benadrukt: meer initiatief, niet op de bal wachten en strakker inpassen.
Na de thee gaven de E1-Mannen gehoor aan deze adviezen. RKEDO bleef goed voetballen maar kreeg nauwelijks nog een kans. Doelman Tom viel op door zijn medespelers voortdurend duidelijk te coachen. Dat was een steun in de rug voor met name de verdediging. In de achterhoede werd de bal dikwijls goed rondgespeeld en een aantal maal volgde daaruit een fraaie crosspass naar de buitenste twee voorhoedespelers Ryan en Jur. Na ruim 10 minuten leidde het overwicht van Roodgroen tot een treffer: Joey scoorde 1-0. Een kleine 10 minuten later volgde een aanval over links die door Jur hard en hoog werd binnen gekegeld (2-0). EVC speelde de wedstrijd vervolgens uit door de bal goed te laten rondgaan en diep te passen waar dat kon. Natuurlijk kan het nog veel beter maar voor een eerste wedstrijd na vijf weken was dit een alleszins zeer behoorlijke oefenwedstrijd. Tom viel dus op door zijn coaching en zijn spelhervattingen maar ook de goed spelende Alan liet zich duidelijk gelden! Jordy begon in de voorhoede maar moest vanwege het wisselen van spelers ook dienstdoen als rechts- én linksback: en die taken voerde hij prima uit!
Mannen, jullie verdienen allemaal een compliment: jullie inzet was uitstekend en jullie hebben heel behoorlijk tot goed gevoetbald!
Volgende week zondag oefenen we tegen de D2: op een heel veld met 11 tegen 11. Maar eerst trainen we deze week 3x.
Heel veel succes en plezier!

Tot slot complimenten voor scheidsrechter John Kemper, voor Ton Kemper (lekkere thee (…), Ton!) en voor Myrthe Treuren en Orm de Waart (kantinedienst): dank!!!