16-4: EVC B1 – VIOS-W B1 1-0 (0-0)

Met dank aan de invallers uit de B2 en C1 heeft EVC B1 het duel om de 3e plaats tegen VIOS-W B1 (Warmenhuizen) met 1-0 gewonnen. Het was ongelofelijk puzzelen dit weekeinde voor de begeleiding van EVC. Geen Mitchell Rossenaar, geen Casper de Vries en in de warming-up bleek ook doelman Mike van Wees niet te kunnen spelen. Uit de B2 kwamen Emiel Claasen (voorstopper) en Alvar van der Spek (rechtshalf). Doelman Sjors Out liep na zijn wedstrijd met de B2 zo over van veld B naar veld A om direct onder de lat bij de B1 plaats te nemen. Verder had Coen Prinsze er al een hele wedstrijd in de C1 opzitten, maar hij startte als linksback in de basis bij de B1. Op de bank namen Sam Knook en Marc van der Naaten plaats, beide al een wedstrijd met de B2 gespeeld.

Tegenstander VIOS-W stond op de 3e plaats en bij winst zou EVC, met een wedstrijd minder gespeeld, in punten gelijk komen. Volendam is al kampioen, maar er zijn ook nog 3 nacompetitieplaatsen te verdienen en dat is een leuk toetje van een prima seizoen. Met Eric Tol op de rechtsbackplaats begon EVC aan de wedstrijd tegen VIOS-W waar in de uitwedstrijd nog met 1-0 van was verloren. We hadden ook nog wat goed te maken na ons matige optreden van vorige week bij ZAP. Dat goedmaken is ruimschoots gelukt. Het was niet altijd hoogstaand, maar we probeerden te voetballen en de inzet was meer dan uitstekend. En de invallers liet zich ook van hun allerbeste kant zien.

In de eerste helft was EVC de bovenliggende partij en kreeg ook twee goede kansen. Eerst stoomde Coen aan de linkerkant van het veld op. Hij passeerde een aantal spelers en gaf uiteindelijk de bal precies op tijd op de vrijstaande Aaron Lacunes. Aaron schoot van dichtbij in, maar de VIOS-W doelman redde met zijn voeten. Bij een volgende aanval werd Brian aan de linkerkant vrij gespeeld. Hij schoot in de verre hoek, waar de doelman nog ternauwernood redding wist te brengen. De rebound kwam net niet bij een EVC-er terecht. VIOS-W was de eerste helft nog niet echt dreigend. Sjors kreeg wel 2 lastige hoge ballen te verwerken, maar plukte deze klemvast onder de lat vandaan.

In de tweede helft ging de wedstrijd helemaal los en al na 4 minuten kwam EVC op voorsprong. Eric ging er aan de rechterkant vandoor en speelde precies op tijd Aaron in. Hij schoot in de korte hoek raak, 1-0. Inmiddels was ook VIOS-W bij de les en werd het een hele spannende wedstrijd met kansen over en weer. VIOS-W kopte uit een hoekschop op de lat en Sjors hield ons met twee goede reddingen op de been. Aan de andere kant had EVC de wedstrijd al in het slot moeten gooien. Goede voorzetten van Brian werden door Aaron net over gekopt, door Daniël Kemper net over gevolleyd en door Azeddine Sout net naast geschoten. Azeddine zette Aaron nog vrij voor de doelman, maar hij legde nog een keer af terwijl zelf schieten een betere optie was. Vlak voor tijd speelden we een 3 tegen 1 niet uit en dat werd ons bijna fataal. Gelukkig miste VIOS-W een megakans op de gelijkmaker, het bleef 1-0. Met dank aan de invallers, een zwaar bevochten overwinning. Na afloop als beloning een flesje drinken van trainer/coach Peter Eman.

Eigenlijk is het hele team ‘man of the match’, maar deze prijs is vandaag voor C-junior Coen Prinsze. Een hele wedstrijd in de C1 en vlak voor tijd de winnende goal gescoord, waardoor de C1 zich nog kan handhaven in de 1e klasse. Daarna nog een hele wedstrijd in de B1, klasse Coen.

Volgende week zijn we vrij, een week later spelen we uit bij Jong Holland. Alvast veel succes!