HSV E1 – EVC E1 (2-1, rust) 4-2 voor HSV E1

(12-3-2016, 2e wedstrijd competitie fase 3, seizoen 2015-2016)

Na twee weken zonder competitievoetbal reisde EVC E1 voor de tweede maal dit seizoen of naar Heiloo waar, aan het Maalwater, de plaatselijke HSV E1 de tegenstander was. Voor ondergetekende (vorige keer afwezig) was het bijna 30 jaar geleden dat hij op het HSV-complex geweest was, toen met EVC 1. In mijn herinnering zag het complex er toen volledig anders uit en dat bleek te kloppen.

In de eerste wedstrijd van de 3e fase van de competitie wonnen EVC en HSV allebei. Een zege zou nu een mooie plaats in de ranglijst opleveren. Roodgroen beschikte over alle manschappen en was vast van plan de 5-6 overwinning in najaar 2015 een fraai vervolg te geven. EVC E1: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Colin Molenaar, Bink Mulder, Charlie Kuiper, Daoud Ikhlifen, Sajad Rahimzadeh, Gene Brandt. HSV had – logischerwijs – andere plannen. In de beginfase waren de mannen uit Heiloo feller en voetbalden ze ook beter. Edam moest terug en had moeite in zijn spel te komen. Van goed combinatiespel was weinig sprake. In de 8e minuut gaf HSV een waarschuwing af: het trof de lat boven Patrick. HSV ging door en dat had resultaat (1-0). Langzamerhand kwam Roodgroen beter in h de wedstrijd en was het ook dreigend. Toch was het de thuisclub die scoorde. Een scrimmage werd weggewerkt maar belandde bij een Geelhemd. Die kreeg alle gelegenheid om de bal in de verre hoek te plaatsen (2-0). Wederom werd in een dergelijke situatie niet goed gehandeld. De dichtstbijzijnde speler moet altijd direct naar de man met de bal sprinten om een schot of een pas te verhinderen of te bemoeilijken. Dat gebeurde weer niet met een tegengoal als resultaat. Dit leek ein Vorentscheidung maar dat was het niet. Charlie brak door en wist 2-1 te scoren. Dit was tevens de ruststand. In de pauze werden enkele verbeterpunten aangestipt zoals een grotere overtuiging, een meer secure passing en weer wil om (duels) te winnen. Die konden echter al snel in de prullenbak want binnen een minuut na rust was HSV scherp(er) en tikte 3-1 binnen. Daarna kende EVC zijn beste periode. Die begon met een ingooi van Mika aan de rechterkant naar Gene, die schermde de bal keurig af zodat Daoud de bal kon oppikken en Charlie kon aanspelen. Charlie passeerde een verdediger en prikte de bal in het hoekje links van de keeper (3-2). Vervolgens dwongen de bezoekers een vijftal kansen af. Gene schoot hard in, Colin gaf een geweldige schuiver die de doelman net naast kon tikken, na een pass van Gene schoot Charlie bijna raak, een schot van Gene ging voorlangs en tenslotte eindigde een mooie aanval in een kans voor Daoud: over. Na dit kansenfestival werd er dan eindelijk gescoord … aan de overkant (4-2). De resterende 5 minuten lukte het Roodgroen helaas niet meer om de doelpuntenmarge gedeeltelijk of geheel te reduceren en zo won HSV E1 terecht met 4-2. Het was wel een onnodige nederlaag. Sommige spelers speelden goed, een paar anderen kunnen nog iets beter dan in deze wedstrijd. Van de Mannen die een goede wedstrijd voetbalden was Koen Berends uiteindelijk The Man of the Match! Koen: sterk!!!