B2 verliest nipt van de buren

EVC B2 – RKAV Volendam B5: 0-1

Beide teams streden in de najaarscompetitie om de eerste plaats, die na een 2-0 overwinning in het onderlinge duel ten deel viel aan de oranjezwarten. Toen had EVC een licht overwicht en de beste kansen, maar ging Volendam er met doelpunten die uit het niets vielen met de buit vandoor. Vandaag gebeurde min of meer hetzelfde: EVC was wat combinatiespel betreft beter, althans in de tweede helft, maar Volendam had aan een mogelijkheid genoeg om te winnen. Met een mooi afstandsschot plofte de bal onhoudbaar voor Sjors in het net. Daarna gooide Volendam slim met zes, zeven man achterin de boel op slot en was er voor onze voorhoedespelers geen doorkomen aan.
Die manier van verdedigen zegt veel over de kracht van Volendam. Er lopen daar geen uitblinkers rond, op de laatste man misschien na, maar de spelers zijn fysiek sterk en spelen als een echt team. Vooral in de eerste helft zetten ze EVC geregeld onder druk. Het was aan paar zeer knappe reddingen van Sjors te danken dat het 0-0 bleef. Ook Philip greep een paar keer resoluut in om erger te voorkomen. EVC kon daar geen serieuze kansen tegenover stellen. We begonnen ook zonder Marc en Alvar, die met de B1 meededen. Ook het ontbreken van rechtsback Theijn Klouwer door een enkelblessure deed zich voelen. Matthijs Koper (C1) viel als linksback in en deed dat prima. In de tweede helft viel Nouaman El Ouahi (ook C1) in en ook hij speelde als linksback zeer verdienstelijk. Bedankt, jongens!
Waar het vooral in de eerste helft aan ontbrak was duelkracht en strijdlust. Onze jongens spelen nog iets te lief, dromerig vaak, en niet gretig genoeg. In de tweede helft was dat minder het geval – meer duels werden gewonnen – en toen ging het ook beter. Een mooie vrije trap van Sam werd knap door de keeper over de lat getikt. Marc kwam een paar keer teenlengte tekort op de bal langs de keeper te tikken en uit een corner van Timon kopte Philip rakelings langs de paal. Aan de andere kant hield Sjors met twee reddingen de nul. EVC combineerde bij vlagen goed, maar omdat Volendam na de 0-1 de boel op slot gooide konden de jongens in het zestienmetergebied geen gevaar stichten.
Jammer, jongens, deze nederlaag. Maar we krijgen een herkansing. Voorlopig even het vizier op de tweede plaats richten en hopen dat Volendam een steekje laat vallen.
Bij deze wil ik een compliment geven aan scheidsrechter Jack Berkhout. Volendam kreeg geen penalty in de eerste helft, maar EVC ook niet in de tweede helft (Marc). Ook trad Jack op tegen jongens die zich vulgair uitten. Dat noem ik consequent en pedagogisch fluiten.