Winst voor EVC JO11-1 in derde bekerwedstrijd

EVC JO11-1 – RKAV Volendam JO11-3 (3-1 rust) 8-3 voor EVC JO11-1
(3e bekerwedstrijd seizoen 2017-2018)

EVC JO11-1 en Volendam JO11-3 konden in de bekerstrijd niet meer doorstoten naar de volgende rond maar het onderlinge treffen was wel degelijk van belang: lieten de teams progressie zien ten opzichte van het begin van het seizoen en hoe stonden ze er voor een week voor de competitiestart? En natuurlijk: wie zou de derby winnen?
Oud-EVC speler George Biswana was coach van de Volendammers en hij liet vooraf weten dat dit ‘een’ Volendam-team was aangezien nog niet besloten is wie in V’dam JO11-3 en JO11-4 komen te spelen. Bij EVC is de teamindeling wel duidelijk en dus starten de volgende spelers voor Roosgroen: Remy kluft (k), Niek Pistora, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Rayan Morrhabi, Mike Latdorp en Rick van Velden. Jesse Joosten was afwezig vanwege zijn deelname aan een belangrijke atletiekwedstrijd.
EVC startte sterk. Direct waren de groenhemden in grote getalen op de helft van de zuiderburen te vinden en die hadden grote moeite om de gastheren te weerstaan. EVC zette de Volendammers onder druk en die maakten daardoor foutjes. De overigens goed keepende Volendam-goalie passte de bal naar voren maar Rick was attent, onderschepte de inspeelpass en schoot raak in de hoek links van de doelman (1-0). Even later stoomde Victor op over de rechtervleugel, ging een 1-2 aan met Rayan en schoot vervolgens onberispelijk raak vanaf zo’n 15 meter. De schuiver eindigde in de uiterste hoek rechts van de keeper (2-0). Een vloeiende combinatie tussen Rayan, Victor en Rick resulteerde in een pass naar Mike en die schoot genadeloos raak (3-0).
De eerste 20 minuten speelde Edam sterk maar in de laatste vijf minuten voor de thee werd het team een beetje slordig. Dat leidde tot een tegengoal. Zwak ingrijpen van een aantal spelers betekende dat Volendam de score terugbracht tot 3-1.
In de pauze was die laatste periode en de tegentreffer aanleiding om te benadrukken dat de spelers weer geconcentreerd moesten zijn maar niet bij iedereen viel dat kwartje. De tweede helft liet een EVC-team zien dat heel goede momenten afwisselde met heel zwakke. Niek Pistora en Tim Knegt waren licht geblesseerd maar dat was geen excuus. Rick bracht EVC op 4-1 (na een pass van Rayan), Tim Steur schoot op de paal, Rick wipte de bal over de keeper tegen het net (5-1) na een combinatie tussen Niek en Rayan: fraaie goals die echter werden gevolgd door een onnodige tegentreffer. Niet meeverdedigen en halfslachtig ingrijpen waren de oorzaak voor de 5-2.
Rayan bracht het verschil weer op vier door koelbloedig raak te schieten (6-2) en vlak daarna tekende Rick zijn vierde aan nadat Tim & Tim de bal hadden veroverd en het leder bij Rick hadden bezorgd (7-2). Gedurende de wedstrijd werd Remy een aantal keer getest maar daarbij toonde onze benjamin zijn klasse! Remy was echter ook bij de derde Volendam-goal kansloos nadat de Oranjezwarten alle gelegenheid kregen om te schieten (7-3). In de slotminuut schoot Rayan (letterlijk) uit zijn slof: de bal belandde in het vijandelijke doel, zijn schoen eveneens …. (8-3).
Direct hierna floot de prima leidende jeugdscheidsrechter Wessel de Vries voor Einde Wedstrijd. Dank, Wessel!
Zo was EVC JO11-1 de terechte winnaar van de wedstrijd die het met meer concentratie, gedrevenheid en zorgvuldigheid nog ruimer had moeten beslissen. Die aspecten (onder andere) zullen ook nog zijn in de komende wedstrijden: te beginnen aanstaande vrijdagavond tegen FC Medemblik JO11-1 (1e ronde DEEN-Cup) en zaterdagochtend tegen SDZ JO11-2 (1e competitiewedstrijd).
Heel veel succes, mannen! Wees scherp!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …