JO11-spelers oefenen op een heel veld tegen Volendam

EVC JO11 tegen RKAV Volendam JO11 (breedteteam) (11 tegen 11 op een heel veld)

Maandag 15 mei 2017 speelde een team van EVC JO11 tegen hun leeftijdsgenoten van RKAV Volendam: 11 tegen 11 op een heel veld. Dit was het beste niet-selectieteam van Het Andere Oranje. Het stond onder leiding van de ervaren en aimabele coach Gosé Pelk. Een paar weken geleden had JO11-1 al een wedstrijd tegen een deel van dit team gespeeld op een half veld. Nu stond de wedstrijd in het teken van de voorbereiding op komend seizoen en dus werd 11 tegen 11 op een groot veld gespeeld.
EVC trad aan met: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen, Colin Molenaar, Milan Alberts, Bink Mulder, Kick van der Vlies, Rayan Morrhabi, Tom Tierolf (allen JO11-1), Steije Douna, Boris Wiedijk (k) (beiden JO11-2), Zuhair Aïtabdellah, Marijn Hagen, Arif Kassem (allen JO11-3).
Scheidsrechter van dienst: Guido de Vries.
Een aantal spelers van JO11-1 had wel één of meer wedstrijden gespeeld in JO12, voor de anderen was dit een primeur. In de beginfase was het – logischerwijs – even wennen: aan elkaar en aan (de afmetingen van) het veld. Volendam leek dit sneller te begrijpen maar na vijf minuten waren de rollen omgedraaid en wist EVC beter om te gaan met de nieuwe omstandigheden. Volendam scoorde wel 0-1 maar EVC was baas op het veld. Tom scoorde 1-1, Daoud benutte een penalty (2-1). Na de thee zette Steije zijn maatje Milan vrij voor de doelman en met buitenkant rechts tikte Milan de bal tegen de touwen (3-1). Het slotakkoord: met een fraaie stift scoorde de goed spelende Tom 4-1.
De conclusies. De spelers waren snel aan elkaar gewend. Opvallend en verheugend was dat ze zich goed bewust waren van hun posities en de afstanden tot elkaar aanpasten aan de nieuwe veldafmetingen. Positief was ook: de Mannen werkten voor elkaar en gunden elkaar (de bal). Met name aan de linkerkant vonden de spelers elkaar goed. Colin, Steije (later Marijn) en Tom combineerden goed door de Volendammer linies. Het middenveld met Steije (Marijn) en de tandem Milan-Bink had de touwtjes stevig in handen. Kick en Bink waren in de aanval handenbinders voor de Volendammers die hierdoor moeilijk tot een opbouw kwamen. De gekende en ervaren achterhoede met Daoud, Colin en Timo was goed op elkaar ingespeeld en wist zich gesteund door Zuhair die zich snel aanpaste en goede intercepties had! Een verbeterpuntje: af en toen stond de achterhoede op één lijn met de Volendammer voorhoede. Enigszins begrijpelijk als je eigen team sterker is maar ….. er is dan geen rugdekking! Koen was het slot op de deur en liet zien ook met terugspeelballen raad te weten. Die moest hij met de voet verwerken en dat ging hem goed af! Boris nam zijn taak over in de 2e helft en hij pakte resoluut een verradelijke inzet. Ook Arif liet zich gelden: eerst als voorstopper en later als spits. Op beide posities was hij duidelijk van waarde. Marijn viel op als linkshalf: loopvermogen en een behoorlijk linkerbeen. Heen en weer pendelend tussen Colin en Tom zat hij goed in de wedstrijd. Al met al was dit een zeer positieve oefenwedstrijd, een conclusie die door alle begeleiders gedeeld werd. Een compliment aan alle spelers! Een HOED AF ook voor arbiter Guido de Vries die de wedstrijd in goed banen leidde. Dank, Guido! Eenzelfde woord van dank past trainer/coach Gosé Pelk en zijn manschappen die wederom op een sportieve manier strijd leverden. Zó zijn wedstrijden leuk! Dank, Gosé!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …