Belangrijke overwinning van EVC JO11-1

EVC JO11-1 – Purmerland JO11-2 (1-0, rust) 3-0 voor EVC JO11-1
(22-4-2017, 9e wedstrijd voorjaarscompetitie 2e klasse, seizoen 2016-2017)
In de race om koploper SV Marken JO11-1 te achterhalen en te passeren moest EVC JO11-1 vandaag winnen van Purmerland JO11-2. De uitwedstrijd werd met 0-7 gewonnen maar al een aantal jaar is Purmerland niet meer dat kleine clubje van weleer. Woningbouw aan de overzijde van het NH-Kanaal zorgt voor jonge aanwas bij de blauwzwarten. Een ruime zege dus maar die gaf de verhoudingen niet goed weer. Het krachtsverschil was kleiner.
Roodgroen was compleet en dus stuurden de coaches Jeroen Ooms, Marcel Tierolf en Jan van de Nes de volgende ‘Elf’ het A-veld op voor een ‘must-win’: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Kick van der Vlies, Rayan Morrhabi en Tom Tierolf.
Na het fluitsignaal van jeugdscheidsrechter Youri Ooms (13 jaar) was lange tijd sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. De eerste grote kans was voor de bezoekers omdat enkele groenhemden niet opletten en te afwachtend waren. Koen verkleinde zijn doel en het schot ging naast. Vervolgens deelde EVC twee gevoelige speldenprikken uit: Rayan tikte naast na een pass van Timo en Colin schoot van afstand in de kruising maar de keeper wist nog net een hand tegen de bal te krijgen waardoor het leder over de lat ging. Het was echter wel de voorbode van de openingstreffer. Colin rukte wederom op, werd niet aangevallen en zag zijn kans schoon: met een prachtig schot van afstand trof hij nu doel (1-0)! Even later leek Tom zijn maatje ter linkerzijde te kopiëren maar zijn poging raakte de dwarslat. Een razendsnelle combinatie tussen Rayan, Kick en Milan had een beter resultaat verdiend maar Purmerland ontsnapte aan een tweede tegengoal. Verdedigend gezien was het oppassen geblazen. De gasten waren ook dreigend en EVC moest voortdurend op zijn tellen passen.
In het ‘pauzepraatje’ lag de nadruk op het alert blijven in verdedigend opzicht en het houden van de posities. Na de thee en twee wissels was het voor de gastheren even zoeken naar de juiste balans tussen aanvallen en verdedigen en hadden sommigen wat moeite met hun nieuwe positie. Daarvan leek Purmerland te profiteren maar Koen bracht redding door twee cruciale saves te verrichten. Langzamerhand vocht het ThuisTeam zich terug in de wedstrijd en Bink profiteerde van een slippertje van de doelman. Met een fraai boogballetje wist Bink de keeper vervolgens te verschalken (2-0). EVC kreeg hierdoor weer meer vertrouwen en combineerde er nu lustig op los. Daoud, Colin en Timo versterkten om beurten het middenveld waardoor Roodgroen daar steeds een overtal aan spelers creëerde. Rayan was handig aan de rechterkant en schoot twee keer rakelings naast. Kick speelde later aan de linkerzijde en wist die positie goed in te vullen. Ook hij zorgde voor dreiging voor het P-doel. Een vijftal minuten voor het einde van de wedstrijd veroverde Bink de bal, betrok Rayan en Daoud in de aanvalsopzet en het was Kick die het eindstation was van deze viertrapraket (3-0). Met deze stand was de wedstrijd gespeeld en boekte EVC een zeer belangrijke zege. Concurrent Marken speelde gelijk tegen Purmerend en daardoor is het verschil nog maar één punt. EVC moet volgende week winnen van SDOB en Marken moet punten laten liggen tegen ZOB. Het zou prachtig zijn als dat scenario zich voltrekt.
Complimenten voor alle spelers voor hun werklust en goede mentaliteit en tevens een compliment voor jeugdscheidsrechter Youri Ooms die een uitstekende wedstrijd floot en zich niets aantrok van een bepaalde volwassene van buiten 1135 (knap, Youri!).
Mannen, volgende week uit tegen SDOB JO11-1: wees en blijf scherp!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …