MO17-1 WINT VAN STERKE TEGENSTANDER

EVC MO17-1 – KGB MO17-1 3-1 (0-1)

Om voldoende speelsters te hebben, inclusief wissels, waren er invalsters nodig. Keepster Fenna Swier en Noah Suurmond waren er de hele wedstrijd bij en later kwamen Liz Kemper en Annelinde Blom zich nog melden.
De wind speelde een grote rol op het D veld en daarvan kon tegenstander KGB de eerste helft profiteren. Zij speelden regelmatig de lange bal en omdat Jasmijn Stam soms te veel naar het middenveld schoof en andere centrale verdedigster Dikra Rezzak de snelle spits niet kon bijhouden, ontstonden er diverse kansen. Maar Fenna wist met enkele zeer goede reddingen EVC op de been te houden. Helaas viel Roos Treuren uit met een enkelblessure en wisten de meiden uit Bovenkarspel voor de rust alsnog op voorsprong te komen, 0-1.
In de tweede helft profiteerde EVC van het windvoordeel en deed dat duidelijk efficiёnter dan de tegenstander. Na goed storen van Dianna Dijkstra leverde Noah een prima voorzet af, die daarna door Denise Latdorp met een prachtige boog over de kansloze keepster werd gewerkt, 1-1. EVC ging op jacht naar de voorsprong, maar nu moest ook Britt Hendrickx met een enkelblessure de strijd staken. Gelukkig waren er dus invalsters om het elftal compleet te houden en de kansen stapelden zich op. Met een mooie pass wist Jamila Yachou de optijd gestarte Fay Brommersma te bereiken en met een droge knal werd de 2-1 op het scorebord geschoten. Ondertussen was KGB ook niet ongevaarlijk, maar door zeer sterk verdedigen van Melissa Sier, Anouk Gerritsen en Annelinde, bleven zeer grote kansen voor het doel van Fenna achterwege. Tien minuten voor tijd wist opnieuw Fay, in ongeveer dezelfde situatie, het duel toch wel te beslissen, 3-1. Onze meiden bleven de resterende tijd vrij eenvoudig overeind en de score had zelfs iets hoger kunnen uitvallen, maar Noah raakte na een mooie actie de paal. Een goede uitslag tegen een gelijkwaardige tegenstander.