C1: Rowan op de bank en het spel gaat mank

BVV Kennemers C1 – EVC C1: 0-9

Na wat verkeerde afslagen en omzwervingen langs andere voetbalclubs lukte het Diana en ondergetekende toch om de Kennemers te vinden. Ronald en Brigitte waren er al, want zij hebben niet alleen mooie, grote auto’s, maar ook een goed, modern navigatiesysteem, zoals het hoort.
Het sportterrein van BVV Kennemers ligt achter de Beverwijkse Bazaar en ingeklemd tussen twee woonwagenkampen. Een van die kampen is de geboorteplaats van Raphael van der Vaart, die zijn voetbalcarrière bij de Kennemers begon. Een Ajax-shirt met zijn naam en handtekening hangt ingelijst in de kantine.
In de huidige C1 van de Kennemers loopt geen nieuwe Van der Vaart. Onze jongens walsten in de eerste helft met goed en geconcentreerd spel over de Kennemers heen: 0-6. Het ging zó goed dat de trainer en assistent-trainer besloten om laatste man Rowan in de tweede helft op de bank te zetten. Dat gebeurt zó weinig, dat ik van dit historische moment een foto heb gemaakt. U ziet het goed: Rowan (rechts) zit op de bank. Wat onwennig kijkt hij toe hoe het team in de eerste twintig minuten van de tweede helft schuttert. Want het ging in die fase zonder Rowan niet goed. Dat is vooral een mentale kwestie: de jongens voelen zich onzekerder zonder Rowan achterin. De tegenstander kwam zowaar regelmatig op onze helft en kreeg zelfs kansjes. Het inpassen was onzuiver, duels werden niet op tijd aangegaan, er werd te veel gelopen met de bal, etc. Dus Rowan ging er weer in en daarna kwam het weer goed. Zo simpel kan voetbal zijn. Daarom is het motto van de week: Rowan op de bank en het spel gaat mank (of: het team loopt mank).
Nog even de statistieken, bijgehouden door Nico:
0-1 Aaron na pass van Eric
0-2 Aaron na pass van Kike
0-3 Semmi na pass van Aaron
0-4 John kopbal uit corner van Semmi
0-5 Eric na pass van John
0-6 John na goed doorspelen van Aaron
Rust
0-7 Aaron nadat hij zelf goed doorging op snelheid
0-8 Aaron nadat hij goed druk zette op een pass van Timon
0-9 Timon heel beheerst afgemaakt na pass van Aaron

Ik val in herhaling, maar het aandeel van Aaron was wederom groot. Eén doelpunt verraadt zijn klasse. Hij wordt de diepte ingestuurd – hij ziet de keeper uitlopen en taxeert in een splitsecond waar het gat valt (korte of lange hoek) – hij prikt de bal met buitenkant voet langs de keeper in het doel. Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet omdat alles (snelheid, inzicht, techniek) moet kloppen.

Dick

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …