PRACHTIGE VOORWEDSTRIJD MEIDEN IN TELSTAR STADION

IJMUIDEN MC1 – EVC MIX MC1/MD1 0-7 (0-4)

Via zijn werk mocht trainer Nico Klouwer een willekeurig meisjesteam samenstellen en daarmee een wedstrijd spelen in het Telstar stadion voorafgaand aan de dames eredivisie wedstrijd tussen Telstar en Ajax. Hij en trainer Peter Suurmond hadden hun oog laten vallen op in totaal dertien meiden uit de MC1 en MD1 van EVC. Bij het naast het stadion gelegen VV IJmuiden werd er omgekleed en kregen de supporters koffie en thee aangeboden.

Onder luide aanmoedigingen vanaf de tribune van vele ouders, de meidencoördinator en mascottes Jaimy de Boer en Roos Klouwer speelde EVC een prima duel op het nieuwe kunstgrasveld. Er moet bijgezegd worden dat tegenstander VV IJmuiden MC1 geen bijster sterk team had, maar dat doet niets af aan de prestatie van onze meiden. Onder leiding van een zeer neutraal arbitraal trio nam EVC vanaf de aftrap het initiatief en was het aan de keepster te danken dat er niet snel en veelvuldig werd gescoord in de beginfase. Ook het missen van enkele grote kansen en het misschien wel iets teveel combineren voor het doel lieten vooralsnog het scorebord onaangeroerd. Maar toen besloot de diep gestuurde Noah Suurmond de bal niet voor te geven, maar zelf maar eens te schieten. De bal sloeg als een bom in het net, 0-1. Even later was het Selena Verhoek, die na een gestrande aanval profiteerde van niet overtuigend uitverdedigen van de tegenstander, 0-2. De enige gevaarlijke speelster van IJmuiden werd uitstekend in bedwang gehouden door Eva de Boer en Annelinde Blom. Ook Esmée Kaan en Danique Rossenaar stonden vol overtuiging te verdedigen, waardoor EVC steeds weer snel balbezit had en de aanval kon zoeken. Na opnieuw een mooie voorzet wist Anne Klouwer de 0-3 in het doel te werken en vlak voor de rust soleerde de sterk spelende en fantastisch corners nemende Anne Prinsze door de defensie en liet ook de keepster kansloos, 0-4.

In de tweede helft bleef EVC de bovenliggende partij, maar het werd soms logischerwijs wat nonchalant waardoor IJmuiden ook tweemaal gevaarlijk kon worden. Maar een goede vangbal en een prachtige redding van de voor de rest werkeloze keepster Fenna Swier voorkwamen dat er ook voor de thuisclub een mandje onder het scorebord werd opgehesen. Onder andere via Femke Dijkhuizen werd de voorhoede steeds bediend en zou de score opgevoerd worden. Een prachtige pass van Liz Kemper bood Anne K. een goede mogelijkheid en de 0-5 was een feit. Het einde van dit eenzijdige duel naderde, maar er volgden nog twee heerlijke momenten. De zeer goed spelende Henriёtte Veerman knalde door middel van een een bal vol in de rechter kruising de 0-6 in de touwen. En vlak voor tijd beloonde de ietwat bescheiden spelende Faye Suurmond zichzelf ook met een treffer. Een goed geplaatst diagonaal schot leverde een eindstand op van 0-7.

De hele stoet vertrok na de wedstrijd weer naar de kantine van VV IJmuiden, alwaar een bescheiden maaltijd werd genuttigd. Vervolgens namen alle Edammers weer plaats op de tribune van het Telstar stadion om de plaatselijke dames met 0-1 te zien verliezen van Ajax.

Een leuke ervaring voor deze dertien meiden op deze vrijdagavond.

Rolph.

MD1 Telstar 29-02-16

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …