Helaas, pindakaas…

Ja hoor, daar zijn ze weer, de toppers van de F4. Na de gewonnen kraker van vorige week – in en tegen Zuidoostbeemster – staat er deze week wederom een kraker op het programma. Dit keer tegen het een plaatsje hoger ingeschaalde team van IVV.

In de eerste helft wordt al snel duidelijk waarom de ploeg uit Landsmeer een plekje hoger staat. Met de wind in de rug tikken de tegenstanders er op los en EVC F4 heeft in de beginfase weinig in te brengen. Een hachelijk moment voor doel betekent de 0-1 voor IVV en de bezoekers blijven aandringen. De volgende levensgrote kans voor IVV wordt nog van de lijn gehaald door – de deze week voetballende – Jayden ‘Alonso’ Koning, maar vijf minuten voor de limonade moet EVC F4 toch opnieuw een tegengoal incasseren. In eerste instantie weet Jake ‘De Schatzoeker’ Keizer nog goed redding te brengen, maar op een volgende inzet heeft hij helaas geen antwoord, 0-2. Dit is gelijk ook de ruststand.

Veerkracht

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, doen de toppers van de F4 er in de tweede helft er nog een schepje bovenop. Gesteund door de wind in de rug en onder aanvoering van de absolute uitblinker van vandaag – Rens ‘Materrazi’ Zoutberg – gaan de jongens op zoek naar de aansluitingstreffer. De druk op het doel van IVV wordt opgevoerd, maar een doelpunt lijkt niet te mogen vallen. De eerder genoemde Rens probeert het op alle mogelijke manieren, maar de bal lijkt er maar niet in te mogen. Zijnet, lat, een doelpunt afgekeurd, de paal en opnieuw de lat staan een doelpunt van Rens keer op keer in de weg.

Loon naar werken

Als Rens op schandalige wijze wordt gevloerd door drie spelers van IVV staat hij zelf op om de vrije trap te nemen. Zijn voorzet wordt op waarde geschat door Keano ‘Totti’ van Eikeren en tot doelpunt gepromoveerd, 1-2. Gerechtigheid!

De toppers van Bas ‘Guardiola’ Huygen gaan nog op zoek naar de gelijkmaker en deze hangt tot de laatste minuut in de lucht, maar helaas. Wanneer de scheidsrechter fluit voor het eindsignaal staat er een 1-2 eindstand op het scorebord.

Positief

Door een prachtige treffer van Mike ‘Kompany’ Regter (Rens raakt opnieuw de lat) en goede saves van Jake wordt de penaltyserie gewonnen. Een pleister op de wonden waardoor de toppers van de F4 met een iets beter gevoel de kleedkamer opzoeken.

Deze toeschouwer had hier een heel stuk kunnen wijden aan het ongelooflijk, onsportieve gedrag van – met name de coach – de tegenpartij, maar houdt het graag positief. Bewondering voor de inzet van de toppers van de F4, bewondering voor Bob Zoutberg die zich heel kalm hield na de grove charge op zijn zoon en bewondering voor de volwassen manier van handelen van Bas Huygen, die vandaag weer laat zien waarom hij een echte topcoach is!

Groetjes van een ontzettend trotse toeschouwer.