DAMES SIMPEL LANGS ZWAK CASTRICUM

EVC VR1 – CASTRICUM VR1 5-0 (4-0)

Door de ruime uitzege en het feit dat het team uit Castricum uit nood was aangevuld met enkele mindere speelsters, werd er iets te makkelijk over deze wedstrijd gedacht en dat was terug te zien op het veld. Niet dat EVC super slecht speelde, maar het was hier en daar wat nonchalant en het uitspelen van goede mogelijkheden en benutten van kansen waren een probleem. Ook moet erbij gezegd worden dat vandaag alle vier de wissels werden gebruikt en er dus regelmatig doorgewisseld werd, waardoor het echte ritme en de vaste spelpatronen niet altijd uit de verf kwamen. Doordat EVC de veel betere ploeg was gingen bepaalde speelsters ongemerkt uit hun positie lopen en dat werd voorin een lastig verhaal, want op sommige momenten leek het wel of wij drie centrumspitsen hadden, in plaats van één en een links en rechtsbuiten. Hierdoor konden wij niet via de flanken aanvallen en werd de oplossing teveel door het overvolle midden gezocht. De echte eerste goede kans was echter voor Castricum. Viola Kemper wilde de bal op keepster Suzan Kaars terug koppen, maar struikelde, waardoor de spits een levensgrote mogelijkheid kreeg en het aan de sterk ingrijpende Lian Slot te danken was dat wij niet op achterstand kwamen. Maar EVC nam dan toch na een ruim kwartier de leiding. Een goede corner van links van Vérouschka Petrovic werd bij de tweede paal heel knap vanuit de lucht door Nikki Pletinckx in het net geschoten, 1-0. Suzan kreeg slechts enkele terugspeelballen te verwerken en de defensie met Viola, Melissa Sluiman, Daniёlle Kalk en Lian kon zich grotendeels beperken tot aanvallende impulsen. Slechts sporadisch moest er defensief ingegrepen worden. Suze Schouten bemoeide zich ook veelvuldig met de aanval over links en de druk op de tegenstander nam steeds meer toe. In de 36e minuut verzond Janna Groes en perfecte pass in de diepte over rechts, waarna Irene Tol en afgemeten voorzet gaf, die door Selma Evrengün langs de sterk keepende sluitpost in het doel werd gewerkt, 2-0. Na de aftrap veroverde EVC vrij snel de bal en werd weer Irene gezocht. Zij liet twee opponenten haar hielen zien en met een strak schot noteerde zij de 3-0. Vlak voor de thee combineerde EVC er weer even lustig op los. De strakke lage voorzet die daar op volgde werd met een doffe knal door de laatste vrouw van de blauw/witten in het eigen doel gewerkt, 4-0. In het tweede bedrijf was het voor 90% te doen op de helft van onze tegenstander. Brenda Eeltink kon op relaxte wijze de verdediging leiden en Kelly Groot kwam veelvuldig buitenom via de rechterkant. Al heel snel leek de volgende goal te vallen, maar de prachtige inzet van Debby van den Berg vloog vlak langs de paal. Op een gegeven moment was de organisatie ver te zoeken, omdat bijna iedereen zich met de aanval ging bemoeien. Hierdoor werd het overvol rond het stafschopgebied van Castricum en liepen we elkaar eigenlijk in de weg. Ook het missen van grote kansen en het geven van zwakke voorzetten deden geen goed aan het omhoog krikken van het doelsaldo. Het net werd niet meer op een normale manier gevonden. Er moest in de 77e minuut een penalty aan te pas komen om het enige doelpunt van de tweede helft te scoren. Marieke van Straaten soleerde de zestien in en werd gehaakt. Zij belastte zichzelf met deze taak en schoot feilloos raak, 5-0. De dikverdiende overwinning was een feit, maar over de manier waarop moeten we niet te lang stilstaan.