5-3: EVC JO19-1 (zon) – Assendelft JO19-1 (zon) 9-2 (5-0)

Twee wedstrijden in 1 week voor JO19 (zon). Eerst op woensdag 1 maart op bezoek bij Purmersteijn, oftewel een kampioenskandidaat (EVC) tegen de ploeg die met 3 punten en een doelsaldo van 8-43 onderaan staat. Het enige wat je dan kunt gebeuren is dat EVC, na ruim 3 weken zonder wedstrijd, weer even moet wennen. Al bij de warming-up zagen wij nog iets anders gebeuren. Vlak voor de aftrap van de wedstrijd werden bij Purmersteijn de hulptroepen van JO19-1 (zaterdag, 4e divisie) ingevlogen. Eigen spelers (5 stuks) in de wissel en 3 spelers van het andere team in het veld. Je kunt er van denken wat je wilt en het is nog even de vraag of ze wel of niet mee mochten spelen vanwege het aantal wedstrijden in de A-Categorie, maar feit is wel dat 2 van deze 3 spelers verantwoordelijk waren voor alle 6 de doelpunten van Purmersteijn. EVC kon daar slechts 4 doelpunten tegenover stellen. Speelt Pumersteijn het hele seizoen met deze 3 spelers dan behoren zij direct tot de kampioenskandidaten. Nu was het voor Purmersteijn een onzinnige driepunter tussen twee nederlagen tegen Oosthuizen. Een eenmansactie van de begeleiding van Purmersteijn, buiten medeweten van het kader. Het is uitgesproken en daarmee is de kous ook voor EVC af. We zullen het ermee doen. Eindstand dus 6-4 en bij EVC de doelpunten van Daniël Kemper (2x), Mitchell en Brian Rossenaar. Complimenten aan doelman Sjors Out (JO17) die met fraaie reddingen meer doelpunten van de Wayne Rooney van Purmersteijn voorkwam.

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Assendelft waar in een ongelofelijke slechte uitwedstrijd met 5-3 van werd verloren. De eerste kans was nog voor Assendelft, maar doelman Mike van Wees voorkwam een achterstand. Daarna speelden wij Assendelft redelijk van de kunstgrasmat en was de stand bij rust 5-0 via doelpunten van Eric Tol (2x), Daniël, Quino Idsinga en Aaron Lacunes.
In de tweede helft deed Assendelft zowaar iets terug (5-1) en speelde EVC een tijdje te slordig. Gelukkig ging dat in de laatste 25 minuten weer een stuk beter en doelpunten van Aaron, Daniël, Mitchell en Brian zorgde voor een score van 9 aan de kant van EVC. Mitchell liep ook nog een voorzet van Assendelft in eigen doel en zo was de eindstand 9-2.

Komende woensdag wacht de inhaalwedstrijd tegen RKAV Volendam, zondag gaan we nogmaals op bezoek bij Pumersteijn, want in deze wonderlijke competitie speelt iedereen 3 keer tegen elkaar. Veel succes!