EVC 1 boekt ruime overwinning op SV Kadoelen, 4-0

EVC 1 heeft vandaag met 4-0 gewonnen van SV Kadoelen uit Amsterdam-Noord. Omdat ook de concurrentie geen steken liet vallen, blijft het zeer spannend aan kop in de 3e klasse A.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd leek het een wedstrijd te worden zoals al vaak dit seizoen. De tegenstander die inzakt en EVC dat alles in het werk moet stellen om de tegenstander kapot te spelen. Maar nadat EVC 2 redelijke mogelijkheden had gemist op de 1-0 kregen onze gasten de eerste hele grote kans. Dit had eigenlijk de 0-1 moeten zijn. Ware het niet dat onze keeperstrainer Kees Schilder, die de afwezige Barry de Wit verving, deze poging zeer bekwaam onschadelijk maakte. En gezegd moet worden dat Kadoelen in het eerste deel van de wedstrijd zeker niet onderdeed voor EVC. Hoe belangrijk deze redding was bleek al zeer snel hierna. Want de eerste grote kans voor EVC was direct raak. Shevan Mirachor omspeelde met veel gemak zijn directe tegenstander en bood Leon Spoorenberg een niet te missen kans, 1-0. Na deze openingsgoal begon het toch ineens een stuk beter te draaien bij EVC. De ene na de andere aanval golfde op het doel van Kadoelen af. Na een redding op een poging van Bryan Molenaar en een schot voorlangs van Leon, stond het al vrij snel 2-0. Roy van Antwerpen kwam telkens goed op en deze keer leverde dit een doelpunt op. Na opnieuw een lange rush lag hij de bal panklaar in het 5-metergebied. Robin Mooijer kwam net te kort, maar uiteindelijk verdween de bal via de knie van een verdediger in de goal, 2-0. In de slotfase van de eerste helft moest Kees Schilder opnieuw handelend optreden en ranselde hij een hard schot uit de benedenhoek. Ook de paal moest nog hulp bieden op een kans van dichtbij voor de gasten. Gelukkig voor EVC bleef het echter bij 2-0.

Direct na rust was de wedstrijd al heel snel gespeeld. Bryan Molenaar had in een oogwenk gezien dat de doelman iets te ver voor zijn goal stond. Van zo’n 40 meter deponeerde hij de bal, met een weergaloos geplaatste boogbal, over de verbouwereerde doelman, 3-0. Lange tijd gebeurde er eigenlijk niet zo veel meer. Na het inbrengen van Bilal El Yaakoubi kwam er weer wat meer dreiging. Hij omspeelde na een dieptebal de uitgelopen doelman, maar de 3 vrijstaande spelers kregen het niet voor elkaar om de bal langs de 2 verdedigers op de doellijn te werken. EVC had de wedstrijd volledig onder controle en nam wat gas terug. In de slotfase bracht wie anders dan Jeffrey Veerman nog wel de einduitslag op het scorebord. Na goed voorbereidend werk van de ingevallen Martin van Driel scoorde Jeffrey de 4-0. Een redelijke goede wedstrijd met een uitstekend resultaat.

Volgende week speelt EVC om 14.30 uur de kraker uit bij concurrent Opperdoes. We hopen op een massale steun van alle EVC-supporters.

Opstelling EVC: Kees Schilder; Roy van Antwerpen, Niek van Diepen, Thom Fanger, Ard Oudejans (70. Martin Schilder); Peter-Jan Roskam (a), Robin Mooijer, Bryan Molenaar; Shevan Mirachor (60. Bilal el Yaakoubi), Leon Spoorenberg (70. Martin van Driel), Jeffrey Veerman.

Patrick Sombroek.

Check Also

EVC zaterdag 1 – TOB

Zo, de kop is eraf. Afgelopen zaterdag speelde EVC de eerste min of meer officiële …