EVC 1 wint doelpuntenfestijn bij DZS 4-5.

EVC heeft vandaag met de hakken over de sloot een zwaarbevochten overwinning binnengehaald. In een knotsgek duel schoot Bryan Molenaar vanaf de stip de beslissende 4-5 binnen in blessuretijd.

De voortekenen waren al niet gunstig vandaag. De waslijst aan blessures werd midweeks uitgebreid met Jeffrey Veerman. Het was dus opnieuw flink puzzelen voor coach Edwin Keizer. Het extreem slechte veld was duidelijk ook niet in ons voordeel. Gelukkig voor EVC ontbrak bij onze tegenstander topschutter Hans Oosterga. Al in de eerste minuut volgde er een waarschuwing. Het harde schot van de robuuste spits werd nog geblokt en de daarop volgende scrimmage werd net op tijd onschadelijk gemaakt. Vervolgens was EVC langere tijd de bovenliggende ploeg. In de 10e minuut betekende goed doorzetten van Leon en Mo de 0-1. Mohammed Sout zag zijn voorzet door de meegelopen verdediger achter de eigen doelman gewerkt worden. EVC probeerde wel verzorgd te voetballen maar op deze grasmat was dat gewoon onmogelijk. Waar het in de beginfase nog leek dat DZS kansloos zou zijn kwamen de gastheren steeds beter in de wedstrijd. Zo greep Barry uitstekend in op een lastig schot van afstand. Vervolgens leek Martin van Driel de 0-2 te gaan maken na een slimme overstap van Peter-Jan Roskam. Zijn uithaal werd echter knap geblokt door een inglijdende verdediger. Barry zorgde er in deze fase overigens hoogstpersoonlijk voor dat de0-1 voorsprong werd behouden. Eerst haalde hij een prachtige vrije trap uit de driehoek. Op de corner die daaruit volgde tikte hij vervolgens nog een keiharde kopbal van dichtbij onder de lat vandaan. Leon kreeg de volgende mogelijkheid. Na knap wegdraaien in de zestien schoot hij ook vrij behoorlijk op de goal. De doelman van DZS wist deze poging echter nog te keren. De 0-1 leek de ruststand te gaan worden. In de blessuretijd werd een lange bal van achteruit echter verkeerd ingeschat door Barry. Voor de spits was het vrij simpel om de bal in de verlaten goal te schuiven 1-1.

EVC kwam iets beter uit de kleedkamer met de snelle 1-2 als resultaat. Na een goede onderschepping van Martin Schilder ,en knappe assist van Peter-Jan ,schoot Leon zeer fraai met links de bal in de verre hoek. Martin van Driel leek vervolgens de 2-2 te voorkomen door de doorgebroken nr 10 van het scoren te weerhouden.. De aansluitende corner werd echter vogelvrij ,op 2 meter van de goal binnengekopt. Nog meer blessureleed was er toen Leon Spoorenberg het veld moest verlaten met een hamstringblessure.. Niet veel later stond EVC opnieuw op voorsprong. Martin Schilder besloot een wat afgezwaaide voorzet ineens op zijn pantoffel te nemen, en met succes. Zijn verwoestende uithaal verdween diagonaal in het uiterste hoekje 2-3. De ingevallen Bilal el Yaakoubi leek vervolgens het duel op slot te gooien. Na een uitstekende actie schoot hij via de doelman de 2-4 binnen. De hoop leek verdwenen bij “De Zilveren Schapen”. Maar ineens stond er toch weer 3-4 op het scorebord. De jonge talentvolle arbiter( die verder gewoon een prima wedstrijd floot) schonk DZS een prachtige mogelijkheid. Zonder enige aanleiding kende hij een vrije trap toe op de rand van de zestien. En geheel in de stijl van deze wedstrijd caramboleerde deze vrije trap, via een woud van benen, achter de verbouwereerde Barry. En binnen de minuut stond het zelfs 4-4. Na opnieuw zwak ingrijpen van de gehele defensie stond het toch weer gelijk. In de royale blessuretijd gebeurde er nog genoeg. De doelman van DZS voorkwam eerst nog de 4-5. Vervolgens pareerde Barry nog een inzet in de korte hoek. Toen echt niemand meer op de overwinning rekende gebeurde het dan toch. Bilal leek alleen op de doelman af te kunnen maar werd binnen de beruchte lijnen gevloerd. Bryan Molenaar bleef kalm en schoot tot grote vreugde van de meegereisde supporters de 4-5 tegen de touwen. In de hectiek kreeg een gefrustreerde speler van DZS nog een rode kaart.

Een uiterst zwaar bevochten overwinning. Het was vandaag dan wel niet goed maar dat was niet geheel onbegrijpelijk gezien de al eerder genoemde redenen. Het gelijkspel van Opperdoes bij Zeemacht was nog een kersje op de taart. Volgende week wacht dus weer een zware klus thuis tegen dit Zeemacht uit Den Helder.

Opstelling EVC: Barry de Wit, Roy van Antwerpen, Ard Oudejans, Thom Fanger, Georgie Biswana, Peter-Jan Roskam, Mohammed Sout (70. Dennis de Wit), Martin van Driel, Leon Spoorenberg (60. Bilal el Yaakoubi), Bryan Molenaar, Martin Schilder.