EVC 1 boekt fraaie overwinning op Blauw-Wit (W), 6-0

EVC heeft vandaag zonder enige moeite een klinkende overwinning geboekt op Blauw-Wit uit Wormerveer. Na een ruststand van 2-0 en een uitstekende tweede helft , werd het uiteindelijk 6-0.

Al in de tweede minuut verscheen Peter-Jan Roskam vrij voor de doelman. Nadat de doelman zijn poging uitstekend had gekeerd kreeg Leon Spoorenberg de bal in de voeten. Na een fraaie passeerbeweging kreeg hij een klein zetje in de rug. De arbiter vond het genoeg voor een strafschop en dit zou niet zijn enige warrige beslissing van de wedstrijd blijken. Bryan Molenaar faalde niet en tekende voor de 1-0. Binnen het kwartier kreeg EVC nog twee goede kansen op de 2-0. Eerst zette Jeffrey Veerman met een subtiele pass Robin Mooijer vrij voor de doelman. Zijn knappe poging eindigde helaas net over de goal. Kort daarop werd een poging van Leon net voor de lijn gekeerd door een meegelopen verdediger. EVC bleef de bovenliggende partij. De volgende kans was voor Jeffrey Veerman toen hij na een goede kapbeweging net naast pegelde met zijn linkerbeen. De verdiende 2-0 viel zo’n tien minuten voor het rustsignaal. De leidsman gaf geen gehoor aan het vlagsignaal en Jeffrey Veerman scoorde in twee instanties 2-0. Ditmaal leek de leidsman gelijk te hebben al dachten ze daar bij Blauw-Wit duidelijk anders over. Vlak voor rust werd de net ingevallen Bilal El Yaakoubi hardhandig naar de vloer gewerkt. Uiteraard was dit de ronduit zwakke arbiter ontgaan. Bilal uitte zijn frustratie en trapte na waarna hij mocht gaan douchen. Niet omdat de arbiter hem rood gaf, want die vond dat geel volstond. Maar coach Edwin Keijzer haalde Bilal meer dan terecht al na 3 minuten speeltijd weer naar de kant. De scheidrechter toonde nog wel een rode kaart aan een wisselspeler van Blauw-Wit en floot vervolgens in zijn eigenhandig veroorzaakte hectiek vervroegd voor het rustsignaal.

De 3 minuten die resteerden van de eerste helft werden na de pauze uitgespeeld. En vervolgens 45 minuten met de meest heerlijke aanvallen van EVC-zijde. EVC was superscherp en gaf Blauw-Wit geen enkele kans zich in de wedstrijd terug te knokken. Al snel stond de 3-0 van Leon Spoorenberg op het bord na een magistrale assist van Jeffrey Veerman. En de 4-0 was opnieuw wonderschoon. Nu haalde “good-old” Georgie Biswana de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet op Jeffrey Veerman. Zijn verwoestende uithaal was de doelman te machtig. En de koek was nog niet op. De 5-0 viel na een vlotte combinatie door het hart van de defensie. Jeffrey verlengde een pass van Leon en Bryan maakte vrij voor de doelman geen fout. De eindstand werd ongeveer 10 minuten voor tijd bepaald. Bryan Molenaar stuurde Leon Spoorenberg diep. De doelman kwam net te laat en Leon kon de bal in het lege doel deponeren. Om 17:05 vond de arbiter het mooi geweest en floot voor het eindsignaal.

De middag werd compleet toen ons ter oren kwam dat EVC 2 ondanks een nederlaag periodekampioen is geworden, omdat concurrent Castricum ook had verloren. Een bijzonder knappe prestatie van de mannen van Iwan Everaars en Jeroen Berkhout. PROFICIAT!!!

Volgende week speelt EVC 1 uit bij Kadoelen.

Opstelling EVC: Barry de Wit; Martin van Driel,Ard Oudejans, Roy van Antwerpen, Georgie Biswana; Robin Mooijer (40. Bilal el Yakoubi, 43. Shevan Mirachor), Peter-Jan Roskam (a), Bryan Molenaar; Jeffrey Veerman, Leon Spoorenberg, Martin Schilder.