EVC 1 verslaat HCSC met 5-2 en pakt koppositie.

EVC 1 heeft vandaag met 5-2 van HCSC gewonnen en komt voor het eerst dit seizoen aan kop van de 3e klasse A. Doelpuntenmakers aan EVC-zijde waren Leon Spoorenberg 3x en Jeffrey Veerman 2x.

In de 4e minuut leek EVC al op voorsprong te komen. Na een fraaie pass van Robin Mooijer handelde Leon net wat te gehaast en werkte de bal over de lat. Na deze prima kans gebeurde er een hele tijd vrij weinig. EVC was de sterkere ploeg maar kreeg nagenoeg geen mogelijkheden op een treffer. HCSC kwam er sporadisch uit en werd nimmer gevaarlijk op een paar schoten van afstand na. Nadat EVC eerst nog een redelijke kans had gemist kwam er halverwege de eerste helft toch de 1-0 op het scorebord. Na een uitstekende diepe bal van Bryan Molenaar op Jeffrey Veerman lag laatstgenoemde de bal uitstekend breed op Leon. De goed doorgelopen Leon faalde niet en bracht EVC op voorsprong. Ongeveer 5 minuten voor rust leek Shevan Mirachor met een mooie individuele actie de 2-0 binnen te krullen. Zijn fraaie actie eindigde echter net naast de verkeerde kant van de paal. De 2-0 viel toch nog voor het rustsignaal. Na opnieuw goed voorbereidend werk van Bryan Molenaar scoorde de in bloedvorm verkerende Jeffrey Veerman beheerst EVC’s 2e doelpunt. Hoogtepunt van de wedstrijd was misschien wel de laatste poging van EVC voor rust. Na een prima combinatie bracht Bryan Molenaar met een lepe pass door de lucht Jeffrey Veerman in stelling. Zijn wonderschone volley verdween rakelings over de lat tot grote opluchting van HCSC.

Na de rust bleef onze aanvoerder Peter-Jan Roskam met een kwetsuur achter in de kleedkamer. Ard Oudejans nam plaats in de achterhoede en Niek van Diepen schoof door naar het middenveld. HCSC bracht oud-prof Mark de Vries binnen de lijnen om wat te forceren. De oud-speler van onder meer FC Volendam, Cambuur en Hearts viel echter vooral op door zijn niet aflatende commentaar op de uitstekende leidsman. EVC kwam eigenlijk vrij zwak uit de kleedkamer. De eerste de beste bal die voor de goal werd gebracht wist doelman Barry de Wit nog netjes uit de benedenhoek te werken. Op de eigen inzet van Ard Oudejans die uit de volgende voorzet volgde was hij echter volslagen kansloos. Vrij snel hierna kon Jeffrey Veerman de marge weer op 2 brengen. Oog-in-oog met de doelman schoot hij echter in het zijnet. HCSC werd stukje bij beetje wat sterker en voerde de druk wat op. Overigens kregen de gasten eigenlijk geen kansen om de score gelijk te trekken. Een kleine 20 minuten voor het einde leek Jeffrey Veerman de wedstrijd op slot te gooien. Na een slimme pass van Leon scoorde Jeffrey in twee instanties met het hoofd de 3-1. Direct na de aftrap stond het echter al weer 3-2. Mark de Vries kreeg alle gelegenheid om vrijuit te draaien, te controleren en af te drukken met de 3-2 tot gevolg. Opnieuw volgde er een krampachtige, slordige fase. Net toen HCSC echt goed leek door te drukken scoorde Leon de bevrijdende 4-2. Shevan lanceerde Jeffrey die opnieuw uitstekend het overzicht bewaarde en Leon de 4-2 liet aantekenen. De 5-2 viel binnen 2 minuten na de laatste goal. Opnieuw was Shevan de architect en Leon Spoorenberg het eindstation. En zo mag EVC zich minimaal 1 week koploper noemen doordat de wedstrijd Opperdoes -Reiger Boys werd afgelast. Uiteraard hopen we hier aan het eind van het seizoen nog steeds te staan. Man van de wedstrijd werd Niek van Diepen. Die net zoals vorige week een uitstekende wedstrijd speelde.

Volgende week mag EVC 1 op bezoek bij titelkandidaat Reiger Boys. Thuis werd er in een waar spektakelstuk nog met 4-3 gewonnen.

Het 2e elftal won door 3 doelpunten van Chris de Caes met 3-1 van DVVA en doet ook nog volop mee in de titelstrijd.