EVC 1 wint uit bij ZCFC, 0-1.

EVC heeft de zeer lastige uitwedstrijd tegen ZCFC met 0-1 gewonnen. De vroege openingstreffer van Martin van Driel bleek uiteindelijk de winnende te zijn. Na een matige eerste helft won EVC, ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, vrij eenvoudig van de directe concurrent.

De openingsfase van deze wedstrijd was nogal wat aftasten van beide kanten. Toen EVC echter voor de eerste keer in de buurt verscheen van de goal van ZCFC stond het direct 0-1. Martin van Driel schoot van een meter of 18 op de goal. De bal verdween onder de grabbelende doelman en via de binnenkant van de paal in het doel. Een heerlijke vroege opsteker dus. Verder verliep deze helft echter zoals hij begon. Weinig goed voetbal en slordige passes. Het drassige zware veld hielp hier ook niet echt in mee. Zo halverwege de eerste helft kreeg Leon een prima kopkans. Deze keer was de doelman wel bij de les en tikte de bal uit de benedenhoek. Vervolgens was er nog een mogelijkheid voor Leon. De verdediger van ZCFC was echter lastig genoeg om Leon te ver naar de zijkant de drijven. De poging uit een moeilijke hoek was dan ook niet moeilijk om te keren. Op slag was er dan eigenlijk het enige moment waardoor deze wedstrijd had kunnen kantelen. Na een pass van ZCFC door het hart van de defensie werd Roy van Antwerpen bestraft met een gele kaart. Heel ZCFC zag hier een rode kaart in. De pass was uiteindelijk veel te hard voor de spits, maar wanneer een scheidsrechter dan fluit voor de overtreding had dit ook zomaar een rode kaart kunnen zijn.

Na de rust was al snel duidelijk dat EVC de bovenliggende partij zou blijven. Stukje bij beetje nam EVC ZCFC in een steeds strakkere houdgreep. Alleen vergat EVC de genadeklap uit te delen. Na een prachtige rush van Peter-Jan Roskam schoot Jeffrey Veerman snoeihard op de knie van de al vallende doelman. Een schot van Bryan Molenaar uit een lastige hoek was ook een simpele prooi voor de doelman. Een vrije trap na een schandalige overtreding op Leon Spoorenberg werd ook net onder de lat vandaan getikt. Het leek of de doelman alleen last had van pogingen van Martin van Driel. Want toen hij weer eens besloot te schieten liet de doelman de bal als een warme kroket uit zijn handen glippen. Leon Spoorenberg was echter net te laat om van dit slippertje te profiteren. De beslissing leek te vallen toen de ingevallen Shevan Mirachor zijn directe tegenstander even compleet het bos in stuurde. Toen hij eenmaal dolgedraaid in de achtervolging moest kon hij niets anders dan een overtreding maken binnen de beruchte lijnen. Waar Bryan Molenaar normaal gesproken feilloos in is ging nu echter hopeloos fout. De penalty eindigde net onder de lat, van het vangnet wel te verstaan. Zo werd het nog onnodig spannend in de slotfase. Op een schot van afstand na werd ZCFC echter nimmer gevaarlijk. Een meer dan terechte overwinning onder leiding van een uitstekende scheidsrechter. Even leek het er op dat EVC nog als koploper de winterstop in zou gaan. Opperdoes scoorde echter pal voor tijd een gelijkmaker uit bij DZS 1-1. We zijn de koploper nu op 1 punt genaderd en mogen gaan genieten van een welverdiende winterstop.

Opstelling EVC: Barry de Wit, Roy van Antwerpen, Ard Oudejans, Thom Fanger, Georgie Biswana, Peter-Jan Roskam, Jeffrey Veerman, Martin van Driel, Leon Spoorenberg (80. Niek van Diepen), Martin Schilder (60. Shevan Mirachor).