OSV – EVC

Afgelopen zaterdag heeft EVC de wedstrijd bij OSV gevoetbald. Vorig seizoen was dit het begin van het verloren kampioenschap. Vorig jaar verloren we daar na een reeks gemiste kansen met 2-0. Aangezien EVC nagenoeg dezelfde selectie heeft, hoefde niemand extra gemotiveerd te worden voor deze wedstrijd.

Helaas was hiervan op het veld weinig terug te zien. Misschien kennen de tegenstanders elkaar te goed. In een hele matte wedstrijd gebeurde er dan ook vrij weinig. Op het begin controleerde EVC de wedstrijd en kwamen we tot 2 kansjes. Eerst was het Jeffrey Schilder die vanaf de punt van de 16 de verre hoek probeerde te vinden. Hij schoot net over. Daarna was het BIlal die een schot net voorlangs zag gaan. Na 25 minuten kwam OSV beter in de wedstrijd. EVC schoot de bal te snel weg naar voren en OSV had het balbezit. Tot echte kansen kwam het niet echt. Eén keer uit de frommel  kreeg Zwiebel (spits van OSV) een kans, alleen Barry pakte goed in de korte hoek. Aan het eind van de eerste helft kreeg EVC nog een mogelijkheid. Jeffrey Schilder haalde wederom knap de achterlijn, maar zijn teruggelegde bal kwam net niet goed aan.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Toch had EVC na rust 3 opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Helaas kwam er door slecht inschieten en het matig uitspelen van de kansen geen doelpunt. Toch creëerde OSV geen kans en was er weinig loos. Helaas was er een moment van concentratie verlies bij EVC. Een verre inworp werd gepromoveerd tot een strafschop. Deze werd hard door het midden ingeschoten en zo werd het in de 72e minuut 1-0 voor OSV. EVC probeerde hierna wel wat meer druk op de goal te geven en dit lukte dan ook wel een beetje. Echte kansen kreeg EVC niet. Een paar minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist. Spits Zwiebel speelde een man uit en had van ruim 20 meter een schotkans. Hij besloot alleen niet te schieten maar te lobben.  Deze bal vloog prachtig via de binnenkant van de kruising in de goal. Zo was er voor de toeschouwers toch iets te genieten deze middag. Al met al was het van beide kanten een erg matige wedstrijd en had EVC toch de kansen om de wedstrijd te beslissen. Helaas ging OSV wederom er met de winst vandoor. Peter-Jan kreeg vlak voor tijd nog een terechte rode kaart toen hij veel te hard een duel inging. Het is zonde dat we hem de komende wedstrijden moeten missen. Onze selectie is al niet al te groot en we kunnen iedereen goed gebruiken, zeker Peter-Jan.

Volgende week speelt EVC thuis tegen Overbos. Deze wedstrijd moet gewonnen worden. Doordat we wedstrijden, die we kunnen/moeten winnen elke keer maar verliezen, dreigen we de aansluiting met de middenmoot te verliezen. Gelukkig zijn de wedstrijden thuis tot nu toe van goed niveau en staat Overbos onder ons. Zo zitten er de drie punten zeker weer in. We hopen dat er veel supporters zijn om ons aan te moedigen.