EVC 1 behoudt koppositie in West-Knollendam en wint met 0-3

Zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen heeft EVC 1 met 0-3 gewonnen bij “rode lantaarndrager” Blauw-Wit W. Een eindstand die na een kwart wedstrijd al op het scorebord stond.

Op een ogenschijnlijk mooie groene grasmat was EVC vanaf de start van de wedstrijd heer en meester in dit duel. Na de openingsfase waarin EVC voortdurend balbezit had viel al snel de 0-1. Peter-Jan Roskam stuurde Jeffrey Veerman de diepte in. Jeffrey Veerman had de doelman al zien komen en stiftte de bal fraai over de uitgelopen doelman, 0-1. De volgende kans was opnieuw raak. Ditmaal was Bryan Molenaar de aangever en opnieuw Jeffrey Veerman het eindstation. Opnieuw was hij rapper dan de uitstormende doelman. De bal leek te moeilijk om direct binnen te schieten, maar Jeffrey toonde zijn klasse door de bal strak binnen te schuiven met de wreef, 0-2. Het bleef eenrichtingsverkeer en het wachten was op meerdere doelpunten. Het tempo nam wat af en EVC werd dus wat minder gevaarlijk. Na wat halve mogelijkheden werd de stand halverwege de eerste helft op 0-3 gebracht. Jeffrey Veerman lag de bal uitstekend breed op de meegelopen Bryan Molenaar. Bryan faalde niet en plaatste de bal uitstekend in de verre hoek 0-3. Barry de Wit moest 1 keer in actie komen toen een indraaiende hoekschop bijna bij de eerste paal binnenplofte. Barry was zeer attent en bokste de bal uit de bovenhoek.

Dat de grasmat niet zo vlak en fraai was als hij oogde bleek wel in de 2e helft. De concentratie en tempo waren wat verdwenen bij EVC. Veel spelers hadden ruzie met de bal en de passing werd wat slordig. Heel lang gebeurde er gewoon bijzonder weinig. EVC hoefde niet meer zo nodig en Blauw-Wit was niet in staat er een echte wedstrijd van te maken. Blauw-Wit kwam wel af en toe dreigend door, maar de echte kansen bleven uit. In de slotfase zette EVC nog 1 keertje aan. Direct resulteerde dit op 3 grote opeenvolgende kansen. Eerst slalomde Shevan Mirachor langs 4 verdedigers en vond hij het been van de doelman op zijn weg. Ook Robin Mooijer vond de doelman op zijn weg toen hij vrijstaand mocht inkoppen bij de 2e paal. De laatste kans was voor Ard Oudejans. Hij plaatste de bal na een uitstekende voorzet met zijn hoofd op de lat. Na minimale blessuretijd floot de uittekende leidsman voor het einde van deze eenzijdige wedstrijd.

Volgende week speelt EVC thuis tegen Kadoelen.

EVC: Barry de Wt; Roy van Antwerpen, Thom Fanger (Niek van Diepen), Ard Oudejans (Martin van Driel), Georgie Biswana; Robin Mooijer, Peter-Jan Roskam, Bryan Molenaar; Jeffrey Veerman, Leon Spoorenberg, Shevan Mirachor (Bilal el Yaakoubi).