EVC – AMVJ

De eerste competitiewedstrijd was gelijk een moeilijke. Thuis werd nummer 2 van de ranglijst AMVJ ontvangen. We misten Robin Mooijer en Thom Fanger. Zij werden vervanger door Ruud Springer en Ard Oudejans die normaliter in het 2e elftal spelen. Beide spelers deden het uitstekend en behoorde bij de betere spelers op het veld.
Het spelbeeld van de wedstrijd was snel duidelijk. AMVJ speelde goed positiespel, maar deed dit vooral achterin en op het middenveld. Zo kwam EVC nauwelijks in de problemen en werden er aan beide kanten geen kansen gecreëerd. AMVJ kwam er niet doorheen en drong ook niet echt aan en de dieptebal van EVC werd veelal net onderschept door de keeper die ver uit zijn goal stond. Toch kwam AMVJ op voorsprong. De nummer van 6 van AMVJ ging telkens diep en eenmaal resulteerde dat tot een doelpunt. Een hoge bal door het centrum kon makkelijk in getikt worden door de speler van AMVJ. Wat daarop volgde was een zeer saaie wedstrijd. AMVJ vond het daarna allemaal wel best. Er werd nu nog alleen achterin rond gespeeld en het lukte EVC niet om goed druk te zetten. Zo had AMVJ 80% balbezit maar allemaal rond de middenlijn. Vlak voor rust kwam er ook een goal voor EVC. Bryan gaf een perfecte assist en de keeper van AMVJ was nu iets te laat. De snelle Jeffrey Veerman tikte de bal langs de keeper en rende er zelf om heen. Zo bleef er nog een leeg goal over en gingen we met 1-1 de rust in.
Je zou zeggen dat het momentum bij EVC lag. Niks was minder waar. Want hoe lekker het net voor rust scoren is, hoe beter het is om net na rust te scoren. Dat deed AMVJ. Een vrije trap aan de zijkant werd weggekopt tot op 20 meter van de goal. Toch besloot een speler van AMVJ uit te halen en de volley ging dan ook weer precies door 10 spelers heen die in de 16 meter stonden. Zo werd het 2-1 voor AMVJ. Dit betekende ook gelijk weer dat de saaie wedstrijd, ondanks de 2 goals gewoon weer verder ging. Beide ploegen kwamen niet tot echt grote kansen. Een enkele mogelijkheid was er wel, maar dat is niet echt noemenswaardig. Toen Leon Spoorenberg er in kwam en EVC wat opportunistischer ging speler, werd het nog iets interessanter. Jeffrey Veerman kreeg nog een kans maar deze wist hij niet te verzilveren. Voor de rest zat er niets meer in.
Volgende week spelen we de derby uit tegen ZOB in Zuid-Oost Beemster. We hopen dat er veel supporters ons komen steunen, want het loopt nog niet echt lekker. Toch is elke wedstrijd weer een ander en proberen we zo hard mogelijk te strijden voor de 3 punten. We hebben er nog alle vertrouwen in, ondanks het er niet makkelijker op word.