C1 speelt hoofdklasser HBC van de mat!

EVC C1 (2e klasse) – HBC C1 (hoofdklasse): 9-1

Vandaag, zondag 2 november, speelde de C1 de beste wedstrijd van het seizoen. Het was genieten geblazen. Prachtige combinaties, uitgespeelde kansen, mooie goals. En dat tegen een team uit de hoofdklasse. Het was een oefenwedstrijd, de eerste onder de nieuwe hoofdtrainer Nico van Dijk, maar gezien de tegenstander wel een hele serieuze.
Vooraf was de vraag: hoe doen onze jongens het tegen een ‘hoofdklasser’? In de tweede klasse winnen ze meestal dik, maar wat als de tegenstand fors is? Waar ‘staan’ we dan? Het antwoord was na zeventig minuten duidelijk: EVC C1 is hoofdklasse waardig. Voor de ontwikkeling van de spelers is het jammer dat dit team slechts in de tweede klasse speelt. Gelukkig wil de trainer vaker oefenen tegen hoger geklasseerde teams.
Het voert te ver om elke aanval en elk doelpunt te beschrijven. De jongens hadden de tactische aanwijzingen van de trainer goed in de oren geknoopt. Ze begonnen scherp aan de wedstrijd, wonnen duels, de buitenspelers haalden de achterlijn, de backs voetbalden goed mee, de achterhoede bood zich aan voor Sjors en er voorin werd voortdurend druk gezet. Daardoor stapelden de aanvallen zich op. Al na vijf minuten had het twee, drie nul kunnen staan, maar de doelpunten vielen alsnog. Voor rust scoorden Eric (2), Timon en Aaron. Na rust scoorden deze drie opnieuw, Eric zelfs twee keer, maar ook invaller Quino pikte zijn doelpuntje mee door de bal met links over de keeper te schieten. De ouders van HBC vroegen zich vertwijfeld af hoe lang er nog gespeeld moest worden en waar dit zou eindigen. HBC redde de eer door in de laatste minuut tegen te scoren.
Eén aanval moet beschreven worden. Linkshalf Jan combineert met linksbuiten Semmi, die doorloopt naar de achterlijn en de inkomende Aaron hard inspeelt. Aaron draait zich om en legt breed op Eric die de bal tegen de touwen jaagt. Een doelpunt uit het boekje.
Complimenten aan de scheidsrechter John Kemper, die de wedstrijd goed leidde.