EVC E2 – Marken E2

13 december, het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, was de laatste keer dat het gras door onze jongens was betreden voor een lekker potje voetbal. Maar vandaag, uitgerekend op Valentijnsdag, was de E2 vol energie en helemaal klaar om de E2 van Marken eens even alle hoeken van het veld te laten zien!
Onder het toeziend oog van het jeugdbestuur, dat in de vorm van Jan Treuren zichtbaar aanwezig was, liep de voltallige E2 selectie van EVC zich warm met enkele korte onderbrekingen waarin de coach het gehele team van tactische en technische tips en strategieën voorzag.

De opstelling zag er veelbelovend uit met Youri als vaste zekerheid in het doel; Daan, Simon en Dylan Laan achterin en de rest van het team vol zelfvertrouwen in de voorhoede. Een opstelling om je vingers bij af te likken en dat ook allemaal nog eens onder de koelbloedige leiding van aanvoerder Marijn, vastbesloten om als een ware veldheer de troepen aan te vuren naar de felbegeerde overwinning!

Na het 1e fluitsignaal begint een fase van aftastend heen en weer voetbal waarbij geen van beide teams echt tot een gevaarlijke aanval weet te komen. Balverlies op het middenveld zorgt noch bij EVC als Marken voor onnodig gevaar maar het resulteert in de 6e minuut uiteindelijk wel in de 1e hoekschop voor EVC. Dylan van Onselder schiet de bal hard in de zestien en wordt vervolgens doorgekopt richting doel. De keeper van Marken weet de bal maar ternauwernood weg te stompen waardoor een vroege voorsprong wordt voorkomen. Niet lang daarna komt Marken gevaarlijk dichtbij het doel van EVC maar de doelpoging wordt niet benut zodat de 0 – 0 ook na deze aanval nog steeds op de borden staat.
EVC blijft dominant voetballen met als gevolg dat het spel zich voornamelijk op de helft van Marken afspeelt, toch kan niet worden voorkomen dat Marken via een snelle counter wederom het doel van EVC gevaarlijk dichtbij weet te benaderen maar is het de achterhoede van EVC die in deze fase van de wedstrijd een doelpunt weet te voorkomen door de bal via de achterlijn weg te werken.
De hoekschop van Marken zorgt voor weinig onrust en de bal wordt door Youri voor de voeten van een Markenspeler weggehaald. De uittrap die daarop volgt is het begin van een snelle counter van EVC die helaas smoort in een hoekschop. De corner is een van de vele die deze wedstrijd karakteriseert; gevaarlijk maar net niet goed genoeg om de score met een punt te verhogen.

Het spel wordt daarna wat onrustiger en beide speelhelften krijgen vaker bezoek van spelers met de bal. Youri blijft het doel echter goed verdedigen om vervolgens de bal met een verre trap richting de middellijn te schieten. In de 12e minuut wordt de bal handig door EVC meegenomen maar voordat er op doel kan worden geschoten weet Marken het spel stil te leggen door het plegen van een overtreding. De terechte vrije trap die hieruit voortvloeit is echter te zwak en komt terecht in de verdediging van Marken. De snelle uitval van Marken die daarop volgt zorgt voor het eerste echte gevaar in de wedstrijd als de speler van Marken 1 op 1 voor de keeper van EVC komt te staan. Youri blijft echter kalm en weet op die wijze de aanval af te slaan. De corner die daarop volgt zorgt wel voor veel commotie en onrust voor het doel van EVC maar tot een doelpunt komt het (gelukkig) niet.
EVC blijft echter kalm en weet in de fase die volgt eenvoudig te domineren vanuit een goede organisatie en slim balbezit maar tot de broodnodige doelpunten leidt dit allemaal echter niet.. Zelfs als Simon een vrije trap op een mooie plek voor het doel toegewezen krijgt weet de E2 het niet voor elkaar te krijgen het net achter de Marken keeper te raken. Alhoewel de doelpuntenmachine nog steeds hapert neemt echter het zelfvertrouwen op een goede afloop bij de EVC spelers met de minuut verder toe maar neemt helaas de nonchalance in het spel eveneens evenredig veel toe met als gevolg dat er een periode van nodeloos tijdverdrijf rondom de middenstip aanbreekt wat bij de toeschouwers, die toch elke keer maar weer vroeg opstaan om hun kinderen naar het voetbal te begeleiden om ze daar bovendien hartstochtelijk aan te moedigen, leidt tot onvrede en afkeurende commentaren. Dat de hardcore fans van EVC E2 het bij het rechte eind hebben blijkt wel als Marken via een simpele passeerbeweging met maar liefst 3(!!) aanvallers volledig vrij op het doel van EVC kunnen afstormen. Het heldhaftige optreden van Youri waarbij hij de bal uit het doel kan houden middels een exquise redding is onder meer de reden waarom hij later unaniem door alle aanwezige journalisten zou worden uitgeroepen tot de onbetwiste “Man of the Match”!
Het testen van de keeper van EVC blijft in de periode daarna maximaal aanhouden en het wordt steeds duidelijker dat er naar het einde van de 1e helft lijkt te worden gesnakt. Desondanks weet EVC in de 21e minuut toch nog gevaarlijk dichtbij het doel van Marken te kunnen komen maar blijkt dat de nonchalance al teveel in de benen lijkt te zijn geslopen waardoor het schot op doel onzorgvuldig wordt afgedrukt waarmee de kans op een voorsprong verder weg lijkt dan ooit..

Tot overmaat van ramp wordt de verdediging van EVC niet lang daarna wederom getest via een snelle uitbraak van Marken die dit keer onmogelijk door de keeper van EVC kan worden gekeerd: De 0 – 1 is een feit. Het geeft Marken in de fase daarna vleugels en het is vooral aan Youri te danken dat een grotere achterstand wordt voorkomen.
De laatste fase van de 1e helft probeert EVC uit alle macht en met veel inzet het eigen doel te verdedigen en is onmachtig om het spel te dicteren totdat in de 26e minuut Sander vanuit een onschuldige rebound al zijn opgekropte frustraties loslaat op een keiharde en loepzuiver geschoten kogel die de touwen van het Marken doel flink laten trillen; de gelijkmaker is onverwachts maar telt wel zodat beide teams met 1 – 1 de kleedkamer opzoeken..

Na de rust bruist EVC weer van de energie en lijkt vastbesloten om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Spelers weten elkaar goed te vinden en de toeschouwers uit het EVC vak worden verwend met veel acties en een flink aantal doelpogingen. Een vrije trap rondom de 16 wordt hard ingeschoten maar gaat helaas net naast waardoor een voorsprong uitblijft.
Het spel blijft ook in het eerste gedeelte van de 2e helft gedomineerd door EVC. Juist om die reden is het voor de toeschouwers des te frustrerender dat Marken, door het ontbreken van goede teamgeest en samenwerking bij EVC, vrij eenvoudig middels lastig op te vangen counter strategieën, het spel van EVC kan ontwrichten.
Desondanks blijft EVC op de been en wordt er, dankzij een goed uitgevoerde aanval, door Sander wederom bloedstollend hard uitgehaald waarmee hij de keeper van Marken onmachtig laat en de stand op 2 – 1 zet. De voorsprong is een feit!!

De fase die volgt blijkt uiteindelijk, zo zal later kunnen worden geconcludeerd, beslissend voor de gehele wedstrijd. Marken is door de achterstand duidelijk aangeslagen en het is voor EVC zaak dat ze de voorsprong veilig stellen door de marge met nog 1 a 2 doelpunten te vergroten. Echter; de organisatie en discipline binnen het team neemt zienderogen af wat resulteert in veel (slechte) solo acties en weinig oog voor medespelers. EVC krijgt weliswaar nog een paar mooie kansen en onder andere een prachtige pingelactie en dito voorzet van Tymen wordt door Simon op een haar na gemist. Het team wat de voorsprong had gerealiseerd was verdwenen en vervangen door een clubje individuele spelers met als back-up op het doel gelukkig nog een hele goede keeper.

Het duurt dan ook niet lang dat Marken via wederom een snelle uitbraak het gehele EVC team achter zich laat om vervolgens saai, zoutloos maar niet minder doeltreffend de keeper weet te passeren waarmee de stand weer terug is bij af; 2 – 2..

Waar iedereen langs de kant de gevolgen van het afnemende spel van EVC al aan zag komen, zijn het vooral de spelers zelf waarbij het tegendoelpunt inslaat als een bom. Een periode van gemakzucht, weinig beweging en slechte afwerkingen richting doel bepalen een groot deel van de 2e helft. De kwaliteit om te voetballen vanuit de organisatie neemt door de toenemende passiviteit steeds sneller af waardoor het niet anders kan dan dat de wedstrijd ( volkomen onnodig!!) uit handen wordt gegeven. En zo gebeurt het ook; niet lang na de gelijkmaker brengt Marken de stand op 2 – 3.

De rest van de wedstrijd is bij vlagen best aardig om te zien en blijft EVC proberen om de stand terug te brengen naar 3 – 3 of nog beter. De kansen hiervoor zijn wel aanwezig maar worden helaas niet benut. EVC had deze wedstrijd eenvoudig kunnen winnen op basis van het aanwezige talent en de persoonlijke wilskracht. Door het ontbreken van de juiste teamgeest en mentaliteit heeft EVC het onnodig moeten afleggen tegen Marken. Als EVC E2 de kans grijpt om ,meer vanuit de organisatie te voetballen kan het echter nog heel veel punten gaan behalen waarmee een hoge klassering zeker tot de mogelijkheden blijft behoren.
Namens de alle fans van de E2: Zet hem op Boys, jullie kunnen het!!

EVC JO11-2 wint 5e bekerduel!!!

FC Purmerend JO11-6 – EVC JO11-2 (0-1, rust) 0-2 voor EVC JO11-2 (29-3-2017, 5e bekerwedstrijd …