2 mei: Purmersteijn E5 – EVC E2

Vandaag moesten de mannen uit tegen Purmersteijn. De mannen hadden goed onthouden dat ze in Edam met 4-1 hadden gewonnen. Maar bij het betreden van het veld ontdekte ze al snel een speler die wat groter en ouder was achter in het veld, maar gelukkig hadden wij Dorus mee, die moest Huub en Sander vervangen.

De wedstrijd begint moeizaam mede door de te harde bal, deze staat bol van de hardheid en wordt vervangen door de perfecte trainingsbal van EVC. Al snel is er een voorzet van Thijmen op Simon, maar deze schiet de bal precies onder de voet van een tegenstander en de bal blijft op de lijn liggen. Het lijkt of er een deken van vermoeidheid over de mannen ligt, waardoor ze slecht op gang komen. Maar dan zet Dorus de bal door naar Dylan O en die scoort de 0-1. De scheids wil op dat de EVC-bal het veld verlaat, want ja misschien komt het doelpunt daar wel van en voor de derde keer is er een andere bal in het veld.

De Purmesteijnders gaan, net zoals bij ons thuis, hard spelen en al snel wordt Dylan O het veld uit geheupt. Maar ze krijgen ons op die manier niet klein en Simon scoort al snel de 0-2. Door het fantastische verdedigingswerk van Dees weten we een groot aantal aanvallen van de goede Purmersteijners te keren. Dylan Laan heeft de dubbele taak op zich genomen om als verdediger in de achterhoede en aanvaller in het voorveld te spelen, hij weet door zijn snelle lichaamsbewegingen menigmaal de aanval van de tegenstander te verstoren. Vervolgens laten de EVC-mannen twee spelers van Purmesteijn bijna vrij naar het doel lopen en het is 1-2. Dylan O is weer gewisseld en gaat vol gas met de bal richting het doel van Purmersteijn, hij zet voor op Simon en deze scoort 1-3. Daarna scoort Dorus met een geweldig schot de 1-4. Even later is het Simon die vanaf de rechterhoek de binnenkant van het net snoeihard weet te raken 1-5. Even daarna krijgt Daan rechtsachter de bal hij weet twee spelers te omzeilen en gaat vol gas over de rechterflank. Geen enkele EVC speler kan hem bijhouden dus hij zal het zelf moeten doen. Hij redt het tot vlak voor het doel maar tegen vier Purmersteijners en een keeper wordt het knap lastig. Even later hebben zich alle spelers voor het doel van Purmersteijn verzameld en wordt het onoverzichtelijk, Simon weet vervolgens wel de 1-6 te scoren. En Youri je hebt weer fantastisch gekeept, een groot aantal fantastische reddingen onmogelijke duiken en goed aanwijzingen gegeven aan de mannen.

Klasse gespeeld mannen

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …