VR1 ONDANKS ZEGE UITGESCHAKELD VOOR DE BEKER

EVC VR1 – MARKEN VR2 4-1 (4-0)

Het derde en laatste bekerpoule duel was een thuiswedstrijd tegen het in de 5e klasse uitkomende Marken VR2. Op papier was er nog een kans om poulewinnaar te worden, maar dan moest er met tien doelpunten verschil gewonnen worden en was EVC ook nog afhankelijk van de uitslag van de andere wedstrijd in deze poule. Helaas moest Irene Tol, nog voor de warming-up goed en wel begonnen was, afhaken met een hamstring blessure. Gelukkig wist de volledig door de kermis ingebouwde Brenda Eeltink toch een mogelijkheid te ontdekken om naar Edam te komen en het team tot dertien speelsters aan te vullen. In de eerste helft stuurde de rood/groene equipe het team van het schiereiland van het kastje naar de muur met prima combinatiespel. Uitstekend opbouwen van Viola Kemper, Annet Steinhauzer, Melissa Sluiman en Roos de Groot zorgde voor veel balbezit en rust in het spel. Er werd amper een kans weggegeven en zo kon EVC zich concentreren op het maken van doelpunten. Het duurde dan ook niet lang of de 1-0 stond op het scorebord. Een mooie voorzet van Kelly Groot werd goed gecontroleerd en afgerond door Selma Evrengün. Halfspeelsters Milly Eeltink en Daniëlle Kalk bemoeiden zich ook nadrukkelijk met de aanval en er werd steeds ruimte gemaakt voor onze opkomende backs. Met een verwoestend schot van grote afstand leek Melissa het volgende doelpunt te maken, maar via de onderkant van de lat vloog het speeltuig het veld weer in. Even later weer een vlot lopende aanval en Selma, die de stand verdubbelde, 2-0. Slechts twee maal liet Marken even van zich zien en horen, maar onze betrouwbare sluitpost Suzan Kaars was paraat. Toen bedacht de heel sterk centraal op het middenveld spelende jeugdspeelster Anne Prinsze om het ook maar eens van afstand te proberen. De fantastische strakke wreeftrap liet de keepster kansloos, maar scheerde de bovenkant van de lat. Daarna volgde een schitterend doelpunt. Op een middelhoge voorzet van Selma kon Vérouschka Petrovic maar op één manier reageren : loskomen van de grond en de bal vol op de binnenkant van de schoen laten ploffen. Een gouden of een ijzeren dus, hoog over of het publiek op de banken als de bal het net raakt, nadat de keepster kansloos heeft toegekeken. Het werd het laatste, 3-0. In de slotminuut voor de rust was de goed doorjagende Kelly eerder bij de bal dan de keepster en met een keurige sliding zette zij EVC op een 4-0 voorsprong.
In de tweede helft bleef EVC de betere ploeg, maar het spel werd wat rommelig en ook teveel voorzetten werden niet goed terug getrokken en dus een prooi voor de keepster. Hierdoor zouden onze dames, tot ieders verbazing, ook niet meer tot scoren komen. Doordat Brenda het middenveld was komen versterken kroop Anne wat meer naar voren en zij kwam dan ook nog het meest in de buurt van een doelpunt, maar haar schot van buiten de zestien vloog rakelings over het doel. Ook Debby van den Berg betrad het veld en dat zou een gevolg hebben. Zij knokte hard om zowel aanvallend als verdedigend waarde voor de ploeg te hebben, maar bij het defensief assisteren op de achterlijn, nadat Suzan daar een redding had verricht, raakte Debby de bal verkeerd en gaf min of meer een voorzet, waaruit een voorwaartse van Marken de tegentreffer kon produceren, 4-1. Kan iedereen overkomen.
Hier bleef het bij en kan EVC zich op de competitie gaan concentreren, want het bekertoernooi is over. Er waren drie ploegen met zes punten, maar onze dames moesten het hierin afleggen op doelsaldo.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …