VR1 ONDERUIT IN DOORDEWEEKSE WEDSTRIJD

BLAUW WIT (W) VR2 – EVC VR1 5-1 (4-0)

Een inhaalwedstrijd op woensdagavond uit tegen Blauw Wit (W), die echter door omstandigheden op het terrein van de buren van vv Knollendam gespeeld werd. Een kleine knusse club met een gezellige kantine en een mooi kunstgrasveld met goede verlichting en een werkend elektronisch scorebord. Alleen de gestaag vallende regen tijdens het gehele duel was een kleine smet op de ambiance. Heel apart is alleen dat de VR1 van Blauw Wit in de 5e klasse spelen en VR2 dus in de 4e. Eigenlijk onmogelijk. Door de redelijk vroege aanvangstijd konden diverse EVC speelsters niet op tijd arriveren en was de basis elf dus geen puzzel. Hierdoor kon het gebeuren dat Nora Kramer uit de MB1 als rechtsachter haar debuut mocht maken, de achtste debutante uit de jeugd bij de dames alweer, en zij deed dat naar behoren. In de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op, maar was Blauw Wit iets gevaarlijker. Helaas deed EVC zichzelf de das om door een paar persoonlijke fouten. Melissa Sluiman kon een schotpoging niet meer blokken en de bal zeilde vlak onder de lat binnen, 1-0. Luttele minuten daarna verkeek keepster Suzan Kaars zich op een laag schot en vlak langs de paal vond de bal zijn weg naar het net, 2-0. Erbij kwam ook dat het geluk ons behoorlijk in de steek liet, want bij een scrimmage voor het doel viel de bal precies op de knie van een West Knollendamse voorwaartse, voordat Milly Eeltink of Nora konden ingrijpen, 3-0. Ook de prima spelende Nina de Groot (MB1) deelde in de malaise door bij een terugspeelbal de spits over het hoofd te zien, 4-0, en even daarna ook nog eens geblesseerd uit te vallen. Maar er werd ingegrepen. De niet echt loskomende Janna Groes werd vanuit de voorhoede naar de defensie gedirigeerd om met haar snelheid Melissa te ondersteunen, waardoor Brenda Eeltink in kon schuiven naar het middenveld. EVC kreeg meer grip op het duel en zocht naar doelpunten om de ruststand draaglijker te maken en de hoop op een goed resultaat in leven te houden. Maar ook voorin zat het niet mee. Spits Daphne de Groot (MB1) werd steevast door twee dames strak gedekt en ook het gevaar van de steekballen en passing van Marieke van Straaten werd geëlimineerd. En bij alle kansrijke voorzetten zat er steeds net een teen of hoofdkruin tussen, waardoor er zelden een serieuze doelpoging gedaan kon worden. Vlak voor rust een prachtige aanval en een nog mooiere afronding. Alleen had Vérouschka Petrovic pech dat haar schitterende schot via de onderkant van de lat het veld weer in spatte. Rust.
In de tweede helft een goed spelend EVC, maar met deze stand zorgden de gastvrouwen er logischerwijs voor om de ruime voorsprong te consolideren en op de counter te spelen. Met de snelheid en kracht van Kelly Groot en Irene Tol aan de rechterzijde werd veel gevaar gesticht, maar vooralsnog geen treffers. Zelfs een vlammend schot van Kelly werd door de niet zeker ogende keepster nipt tot corner verwerkt. Door het inbrengen van Lian Slot en Annet Steinhauzer in de achterhoede was ook aan Edammer zijde de deur op slot. Maar toch ging het nog een keer fout. Een keiharde schuiver leek een prooi voor Suzan, maar door het natte en gladde veld kon zij de bal niet klemmen en de spits was de lachende derde, 5-0. Gelukkig wist EVC zeer verdiend de eer te redden. Een pleister op de wonde, maar toch. Het was ook meteen de mooiste goal van deze avond en dat konden trainers Meijer en Kalk, dug-out warm houdende Elke Oudejans en het toch talrijke meegereisde publiek zeer waarderen. Een strakke voorzet op maat, vanaf links, van Vérouschka, werd vanaf randje zestien door Irene meedogenloos in de rechter bovenhoek gedreund, 5-1. In de slotfase nog wel wat aanvalletjes, maar de stand op het scorebord zou niet meer gewijzigd worden.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …