MC1 PAKT 3E PLAATS OP PAASTOERNOOI

Op goede vrijdag speelde onze MC1 een avondtoernooi bij DSOV in Vijfhuizen. Er waren enkele afzeggingen, waaronder een trainster en een leider, maar alsnog reisde EVC af met dertien speelsters. Voldoende ouders om de meiden aan te moedigen en Harry en Rolph om het team te coachen. De wedstrijden duurden slechts een kwartier, dus vielen er weinig doelpunten tegen grotendeels gelijkwaardige tegenstanders. Met Fenna Swier in het doel en verdedigsters Henriёtte Veerman, Eva de Boer, Melissa Sier, Jamila Yachou en Jasmijn Stam zou EVC slechts een schamel tegen doelpunt incasseren. Maar er zou zelf, en dat gebeurt zelden, helemaal niet gescoord worden, terwijl dat er toch wel inzat met de kracht van middenvelders Denise Latdorp, Roos Treuren, Chelsea Jonker en Famke Stuijt en het scorend vermogen van aanvallers Noah Suurmond, Esmée Dijkman en Selena Verhoek.
In de eerste wedstrijd tegen het een klasse hoger spelende Uitgeest kregen wij wel een kans, maar de tegenstander was toch wel iets beter. Met mooie safes van Fenna en een weergaloze redding op de doellijn van captain Henriёtte leek het op een knap gelijkspel uit te draaien, maar het ging alsnog fout. Een goed genomen corner kon niet lekker worden weggewerkt en daar werd door de opponent gretig van geprofiteerd, 0-1.
In de tweede wedstrijd kwam DSOV er aanvallend bijna niet aan te pas, maar EVC verzuimde een paar treffers te produceren, 0-0. Ook zouden er een paar speelsters een blessure oplopen en moest Faye Suurmond uit de MD1 zelfs nog de helpende hand bieden in de overige twee duels.
Voor het derde duel begon waren er al vijf minuten om, want de arbiter vond het nodig om hesjes te gaan halen voor onze in zwart/groen spelende tegenstander Alliance’22, terwijl het verschil in tenues, zelfs bij kunstlicht en met opkomende mist, duidelijk waarneembaar was.
Met een door omstandigheden lichtelijk gewijzigde opstelling en nog maar tien minuten op de klok kreeg EVC wel twee zeer fraaie kansen, maar weer niet raak, 0-0.
De twee gelijke spelen en de nederlaag lieten de MC1 op de derde plaats eindigen, maar de toernooicommissie vond het wel leuk om er nog een duel aan vast te plakken. Dus werd er om plek drie gespeeld tussen EVC en DSOV. Ondertussen waren er weinig echt fitte speelsters meer over en eindigde dit redelijk gelijkopgaande duel in, jawel, 0-0.
De strafschoppen serie die hierop volgde werd het hoogtepunt van de avond. Onze meiden hebben hier geen ervaring mee en dus komen er vanzelfsprekend zenuwen door de keeltjes gieren. De geblesseerde Famke plaatste, al omgekleed en wel, op een gewone en een geleende voetbalschoen de penalty keurig in de hoek. Esmée wilde het net naar zijn grootje schieten, maar de bal suisde over de lat. Met een keurig geplaatst schot vond ook Jamila de hoek. Noah ramde de bal dwars door het midden en had geluk dat de keepster daar niet goed op reageerde. Ondertussen had Fenna op knappe wijze twee strafschoppen gestopt (zij zat overigens bij iedere strafschop in de goede hoek) en dat gaf EVC de kans om met de vijfde en laatste penalty de winst te pakken. Fenna nam hem zelf en de bal verdween gedecideerd in de touwen. Hierdoor pakte EVC MC1 dan toch definitief de derde plaats.
Een beker voor onze overvolle dames en meiden prijzenkast en voor iedereen een vaantje.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …