EVC JO11-1 – Oosthuizen JO11-1 5-0 voor EVC JO11-1

(2-12-2016, 1e ronde DEEN-Cup, seizoen 2016-2017)

 

Op de eerste vrijdag van december stond voor EVC JO11-1 dan eindelijk de wedstrijd in de eerste ronde om de DEEN-Cup op het programma. Tegenstander: Oosthuizen JO11-1.

De DEEN-Cup wordt dit seizoen voor de 13e maal georganiseerd door FC Volendam en DEEN-Supermarkten. Veertig teams (de voorronden inbegrepen) strijden jaarlijks om de FA-Cup voor E1-pupillen, al heten die tegenwoordig JO11-1. Roodgroen is elk seizoen van de partij maar moest één keer in het kwalificatietoernooi deelnemen. In de afgelopen tien seizoenen bereikte EVC 2x de kwartfinale, één keer haalde het de derde plaats, één keer de tweede plek en één maal, in het seizoen 2008-2009, veroverde het zelfs de DEEN-Cup!

 

deen-cup-1Zonder de ervaren coach Hans Karregat, die na vele seizoenen trouwe dienst deze zomer  is afgezwaaid, maar met de coaches Jeroen Ooms, Marcel Tierolf en Jan van de Nes, hadden de EVC-Mannen enorm veel zin in dit evenement! En dat is natuurlijk niet zo vreemd want om in zo’n groot, in het felle kunstlicht badende, stadion te mogen voetballen als 9 en 10 jarigen … ja, dat is toch echt geweldig!

Roodgroen kon beschikken over alle manschappen, te weten: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Tim Knegt, Rayan Morrhabi, Tom Tierolf en Kick van der Vlies.deen-cup-2

De aan de wedstrijd voorafgaande penaltyreeks werd door EVC gewonnen. Daoud en Milan scoorden koeltjes en Koen stopte één penalty op fenomenale wijze. De andere twee gingen via de lat over. Dat betekende een voordeel bij aanvang van de wedstrijd. Een gelijkspel daarin betekende dat de strafschoppen de doorslag zouden geven. Dat was echter niet nodig want de in stemmig zwart geklede Edammers trokken met veel overtuiging ten strijde als ware All Blacks! Slechts de Haka (https://www.youtube.com/watch?v=IqfHv9FOpXw) ontbrak.

 

deen-cup-3Met 5-0 werden de Kraaien uit de Zeevang ‘aan het spies geregen’. Na ruim een handvol kansen brak Colin de ban na een pass van Bink: hij schoot onberispelijk raak (1-0). Daarna wist geblokte middenvelder Daoud de voorsprong te vergroten na een corner van Kick (ofwel: een cornerkick) (2-0). Spits Rayan liet er geen gras over groeien: hij tekende voor 3-0 en 4-0! Vermeldenswaard is zeker dat de verdediging stond als een huis met de sterke backs Tim en Timo, met slot-op-de-deur Milan en Koen ‘Save-Hands’ van Beek. Er was al geen doorkomen aan voor een Wallabie of een Springbok, laat staan voor een Kraai uit de Zeevang! De defensie van The All Blacks was werkelijk onpasseerbaar. Het individuele hoogtepunt van de wedstrijd was treffer nummer vijf: de Kraaien-keeper schoot de bal naar voren, Tom Tierolf ving de bal op met zijn brede borstkas, controleerde het leder vervolgens op zijn bovenbeen en volleerde de Derbystar aansluitend over de doelman maar net onder de lat (5-0): een magnifieke drietrapsraket die zelfs Neuer, De Gea en Courtois hoofdbrekens zou bezorgen!!!

Een zeer verdiende zege dus voor EVC JO11-1 dat zich mocht verheugen over de belangstelling van zeer veel Edammers (ouders, broertjes, zusjes, maar ook veel andere EVC-supporters waaronder EVC-coryfee Piet Ooms). Een overwinning die een plaats in de volgende ronde betekent maar ook een clinic van trainers/spelers van FC Volendam voor de (huidige) gehele EVC JO11-selectie!

02-12-2016: Voetbal: FC Volendam v Fortuna Sittard: Volendam Jupiler League 2016-2017 Fotograaf: Fred Rotgans
02-12-2016: Voetbal: FC Volendam v Fortuna Sittard: Volendam
Jupiler League 2016-2017
Fotograaf: Fred Rotgans

Een compliment aan scheidsrechter Jonk voor zijn (net als in alle andere seizoenen wederom) uitstekende optreden en aan FC Volendam en DEEN supermarkten voor de uitnodiging en de prima organisatie!

Mannen, sterk gespeeld!!! De volgende ronde is op 3 maart 2017. Tegenstander  is dan Hollandia JO11-1. Dat is nog ver weg. De competitie, en straks het ZOB-zaalvoetbaltoernooi, hebben nu echter de prioriteit! Heel veel succes en plezier!

deen-cup-5

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …