Geweldig spelend EVC JO12-1 wint in extremis van Fortuna Wormerveer JO12-1 na bloedstollend spannende strijd!

EVC JO12-1 – Fortuna Wormerveer JO12-1 (3-1, rust) 4-3 (eindstand)
(6-4-2019, 7e wedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
De competities naderen stiekem weg hun eindfase. De beslissingen gaan vallen. Ook EVC JO12-1 doet nog mee in de strijd om de bovenste plaats. Een overwinning op Fortuna Wormerveer JO12-1 (eigenlijk JO12-2 want JO12-1 speelt al op een heel veld bij JO13, wat gebruikelijk is bij dergelijk grote verenigingen) was noodzakelijk om in het spoor te blijven van koploper Castricum JO12-1. Helaas konden Jesse Joosten (vriendenweekend) en Mahmoud Harah (gebroken pink, beterschap Mahmoud!) niet meespelen. Daardoor moesten de onzen zonder wissels de strijd aangaan met Fortuna. De coaches Jacco Steur, Epco Gedikink en Jan van de Nes konden gelukkig wel beschikken over doelman Tygo Gedikink, Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Niek Pistora, Mike Latdorp en Rick van Velden.
De ervaren scheidsrechter Wilco van der Niet blies de wedstrijd onder prachtige voetbalomstandigheden in gang. Vanaf de eerste balomwenteling gaven beide teams er blijk van zin te hebben om te voetballen. En dat deden ze: op hoog niveau! EVC had een licht overwicht maar moest attent zijn op de snelle omschakeling van de gasten uit Wormerveer. Na een paar minuten was duidelijk voor met name de spelers in de as van het veld (Tim Steur, Niek en daarvoor Victor) wie tegenover welke tegenstander stond. Overal op het veld was in feite sprake van één tegen één duels: dat was gedurfd maar het was ook noodzakelijk om niet te worden ‘weggecombineerd’. Roodgroen toonde zich het gevaarlijkst in de eerste helft. De voorwaartsen Rick, Victor en Mike waren handenbinders voor het witte verdedigingsblok. Na enkele kansen wist Mike de keeper te verschalken met een ‘stiffie’ na een fraaie combinatie (1-0). EVC ging door maar het was Fortuna dat met een geweldig doelpunt terug in de wedstrijd kwam. Vanuit ‘ingooi’ aan de zijlijn tikte een Fortunees de bal het veld in en schoot hem vervolgens met een geweldige curve over de totaal kansloze Tygo in de winkelhaak bij de tweede paal (1-1). Een schitterend doelpunt! Roodgroen herstelde zich snel van deze domper en trok weer ten aanval. Een reeks prachtige combinaties deed het publiek smullen! Voeg daarbij een ongekende strijdlust, een geweldige ‘drive’ en je hebt alle ingrediënten voor een topwedstrijd! Na kansen voor Rick, Mike, Tim Steur en Victor kwam EVC weer op voorsprong. Niek stuurde Mike de diepte in en die schoot het leertje (vanaf de linkerkant naar binnen komend) kiezelhard in de kruising links van de keeper (2-1). Wederom een prachtgoal! Even later onderschepte de zeer sterk spelende Tim Knegt de bal en zette Victor aan het werk. Die stak de bal tussen twee verdedigers door naar Rick en de rechterspits schoot beheerst raak (3-1). En zeer goed spelend EVC was daarna een seconde of twee net iets te weifelend en daarvan profiteerde Fortuna (3-2). Na 30 intense minuten floot referee Van der Niet af voor de rust. In de pauze werd benadrukt dat de strijd niet gedaan was. Dezelfde instelling en bereidheid om energie te leveren en samen te werken was nodig om de drie punten in Edam te houden. De spelers waren daartoe bereid maar na een minuut of tien leken de krachten ietsje af te nemen. Fortuna kon wisselen, EVC niet. Een zeer goede actie van de kleine rechtsbuiten van de gasten betekende 3-3. Even later leek hij nogmaals te gaan scoren maar Tygo redde fraai. Bij een volgende aanval van de Fortunezen redde Tygo op sublieme wijze! Maar de verdediging van Roodgroen (van voorhoede tot keeper) stond pal en gaf vervolgens nauwelijks een kans meer weg. In de tegenstoot onderscheidde Zuhair zich ook maar de doelman van de tegenpartij was uit het goede hout gesneden. Inmiddels had EVC JO11-1 in de cruciale topper tegen ZOB JO11-1 een geruststellende voorsprong genomen en kon Asmae Nabili JO12-1 een helpende hand toesteken want Niek was geblesseerd geraakt. De tandem Victor-Asmae nam het heft in handen op het middenveld en voorin trachtten Mike en Rick chaos te creëeren in de vijandelijke defensie. Dat lukte één keer met groot succes: Mike ‘stak’ Rick weg en die schoot gedecideerd raak (4-3)! In de ultieme slotfase hield EVC de deur op slot: Tim Steur, Tim Knegt, Zuhair en Tygo (ondersteund door alle anderen) waren ongenaakbaar en gaven niets meer weg. Zo won EVC JO12-1 na een bloedstollende wedstrijd kantje boord maar verdiend deze kraker die een reclame was voor het jeugdvoetbal! Een compliment aan alle spelers van beide teams voor hun instelling, gedrevenheid en hun spel! Een compliment ook voor arbiter Wilco van der Niet die de wedstrijd heel goed begeleidde! Dank, Wilco! Een compliment aan Asmae voor haar hulp en aan de Mannen van JO11-1 die een zeer belangrijke zege boekten!
Volgende week wacht koploper Castricum JO12-1: Manne, bereid je heel goed voor en … wees en blijf scherp!!!