EVC JO12-1 sleept verdiende zege in de wacht in slotseconden tegen Fortuna W. JO12-1

Fortuna Wormerveer JO12-1 – EVC JO12-1 (0-1, rust) 1-2 voor EVC JO12-1
(9-11-2019, 2e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2019-2020)
Onder zeer natte en winderige omstandigheden speelde EVC JO12-1 zijn 2e wedstrijd in de hoofdklasse in Wormerveer tegen Fortuna JO12-1. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit waarschijnlijk het JO12-2 team is omdat bij grote verenigingen als Fortuna de eigenlijk J012-1 al in de JO13-competitie speelt op een heel veld.
EVC was compleet en hield in dat Yannick Alberts (k), Lucas Waals, Shane Heerland, Jim Spaargaren, Dapper Keuss, Hudhaifah Oukhanim, Lex van Montfort, Bjarne Schot, Jake Keizer en Anass Chemlali ten strijde trokken tegen Fortuna en de omstandigheden. Voor de coaches Caspar Keuss en Jan van de Nes (Dennis van Montfort was verhinderd) was het ook een natte klus waar zij zich echter zonder morren in schikten. De wedstrijd werd niet gespeeld in de mini-arena van de withemden maar wel op een ‘heus half veld’ omzoomd door een fraai hekwerk.
In de eerste helft moest EVC tegen de straffe wind optornen. Dat bleek in de aanvangsfase tamelijk lastig te zijn. Fortuna had een overwicht en EVC had moeite om vanuit de verdediging op te bouwen. Dat kwam enerzijds omdat de thuisclub goed druk zette maar ook omdat Edam niet snel genoeg koos voor een voorwaartse pass op de spitsen (om onder de druk uit te komen) én omdat er niet slim genoeg vrij gelopen werd. De gastheren toonden zich enkele malen gevaarlijk maar toch wisten de verdedigers Jim, Shane en Lucas dit gevaar behoorlijk te neutraliseren en daarnaast had Yannick een paar goede reddingen in huis. Na verloop van tijd en mede door enkele (deels door lichte kwetsuren noodzakelijke) omzettingen, liet EVC zich meer zien op de andere helft van het veld. Na een voorzet van Jake schoot Hudhaifah over, na een indrukwekkende rush stuitte Jim op de keeper en wist Lex met een leep balletje bijna te scoren. Roodgroen wist zich stilaan beter aan te passen aan de omstandigheden en begon beter te voetballen. Die progressie leidde tot een voorsprong. Na een interceptie van Dapper op de linksbackpositie passte Bjarne de bal loepzuiver naar spits Anass. Die draaide heel slim weg van zijn tegenstander, versnelde even en schoot de bal vervolgens onbedaarlijk hard onder de doelman door tegen het net (0-1). Een schitterende pass en prachtige goal! Het ThuisTeam liet het hier niet bij zitten en even later kwam EVC goed weg: een Fortunees schoot tegen de lat. Namens EVC zorgde Dapper, die na een onwennig begin steeds beter in de wedstrijd kwam, voor gevaar. Eerst schoot hij over, daarna teisterde hij de lat. De welverdiende rust brak aan na een fraaie combinatie tussen Bjarne, Hudhaifah en Anass die een beter lat had verdiend.
Na de thee had Roodgroen de wind in de rug en daar maakte het goed gebruik van. Het advies van de coach was om de balvaste spits Anass sneller in te spelen en dan bij te sluiten. Dat ging voor de pauze al heel behoorlijk, daarna pakte dat nog beter uit. Doelman Yannick, Shane, Dapper en met name Lucas zetten Anass maar ook Lex en Bjarne snel aan het werk en zij werden goed ondersteund door met name de bijsluitende Jim en Hudhaifah. Het zorgde voor gevaar en kansen aan de overzijde van het veld. Zo leverde een combinatie tussen Bjarne en Anass net geen resultaat op, na een dieptepass van Lucas vond Bjarne de keeper op zijn weg. Fortuna verzette zich fel en probeerde de bakens te verzetten. Dat lukte eigenlijk vanuit het niets. Over de rechterkant stoomden een paar Fortunezen op en voor EVC het door had, was de stand geëgaliseerd (1-1). Dat was een flinke domper, zeker omdat er nog maar zo’n vijf minuten te spelen waren. Edam echter, rechtte de rug en (na een enkele omzetting) drong het Fortuna weer naar achteren. Jake veroverde de bal op het middenveld, kon kiezen tussen Hudhaifah en Anass, koos voor die laatste maar de bal ging er net niet in. Even later leek Anass toch te gaan scoren maar hij aarzelde een seconde en dat was voldoende voor een verdediger om de bal weg te ‘glissen’ op het spekgladde veld.
Toch kwam er een beslissing en evenals vorige week kwam die in de slotseconden. Toen forceerde Volendam de winnende 2-3, nu was het Jake die, nadat Anass de paal ‘beroerd’ had, met een halve sliding de leren knikker via de onderkant van de lat hard tegen de touwen schoot (1-2)! Een fractie later floot de scheidsrechter af voor het einde van deze – wederom – bloedstollend spannende wedstrijd die EVC verdiend in een overwinning wist om te zetten! Mannen, lees de laatste zin van de laatste alinea van het verslag van vorige week nog even na: juist dát hebben jullie gedaan! Complimenten voor jullie allemaal!!!
Aanstaande zaterdag voetballen we in Zwaag uit tegen Westfriezen JO12-1: heel veel succes en plezier én … wees en blijf scherp!!!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …