4-2, beker: Marken JO19-1 – EVC JO19-1 (zon) 0-4 (0-3)

Een bekerwedstrijd op zaterdag geeft toch wel wat probleempjes voor een team dat competitie op zondag speelt. Werk moest worden omgezet, wat in het geval van Philip Vane niet lukte. Verder ontbraken Huub van Maanen en Eric Tol. De laatste, officieel nog een speler van JO17, ging als wissel met EVC 1 mee. Kike Kraai Miedema en Jan van Straaten uit JO17 waren de vervangers. Ook coach Marco Idsinga ontbrak, zijn taak werd overgenomen door John Kemper. Die had zich uitstekend voorbereid, want opstelling en tactiek stonden uitgewerkt op papier.

Al vanaf de eerste balomwenteling was duidelijk dat wij deze wedstrijd niet konden verliezen. Marken (waar wij in een oefenwedstrijd al eens met 3-0 van hadden gewonnen) hanteerde vooral de lange bal, wat voor onze verdediging geen enkel probleem was. De voormalige eilandbewoners werden amper gevaarlijk. Aan de andere kant hadden wij ook wat moeite om goed voorin te komen. Ook af en toe een lange bal, wat onzorgvuldig in het overspelen en niet helemaal bij de les. Gelukkig is daar altijd nog Aaron Lacunes. Na een kwartier liet hij de hele verdediging zijn hielen zien en omspeelde de doelman, waarna deze hem onderuithaalde. Strafschop. Deze werd door Brian Rossenaar feilloos binnen geschoten, 0-1. Nog geen 5 minuten later werd Aaron bij een volgende actie op zo’n meter of 20 van het doel wederom met een overtreding gestuit. De vrije trap van Brian ging prachtig over de muur in het dak van het doel, 0-2. Zowaar kwamen wij hierna goed weg toen de bal via het lichaam van Rowan Suurmond buiten het bereik van doelman Mike van Wees op de paal belandde. Aaron had geen zin in een spannende wedstrijd. Een volgende individuele actie van onze uitblinker was de achterhoede van Marken te machtig, 0-3.

Coach John wist genoeg en had allang gezien dat het goed zat. In de tweede helft maakten Jan en Kike hun opwachting en zij deden dat prima. Er werd wat gewisseld en EVC verzuimde om de score flink op te voeren. Een mooie actie van Quino Idsinga, die vanaf rechts naar binnen kwam en de bal met links in de kruising deponeerde zorgde voor een 0-4 eindstand. Na het gezeur van afgelopen donderdag was deze wedstrijd een verademing. Sportief, acceptatie, geen gemekker tegen de scheidsrechter die prima aanvoelde dat een rode kaart helemaal niet in de sfeer van deze wedstrijd was en na afloop een hartelijke ontvangst in de bestuurskamer van Marken waar de begeleiding van beide teams en de scheidsrechter samen wat dronken. Zo kan het ook en zo hoort het ook.

Ondanks dat onze competitie opnieuw is ingedeeld en wij nog 13 wedstrijden moeten spelen ziet het er nu naar uit dat wij de rest van de maand februari niet meer in actie komen. De voorjaarsvakantie gooit roet in het eten. Daarom oefenen wij volgende week zondag thuis tegen hoofdklasser Zaanlandia. Veel succes!