EVC MB1-HBOK MB1

Met elf meiden werd de bespreking, een uur vooraf, gestart; nog even een situatie uit de vorige wedstrijd bespreken. “Ga je alles wat fout ging bespreken?” Vroeg Daphne om daar meteen haar conclusie achter aan te gooien: “Dat ga je in een uur niet redden hoor”. Het is maar om te benadrukken dat de humor nog in de ploeg zit. De aanvulling uit de MC, Fenna, Noah & Henriëtte, zouden na hun (met 12-0 gewonnen) wedstrijd aanschuiven. Mijn assistent trainer/speelster Annemijn, die deze wedstrijd net als de vorige foutloos speelde, had deze meiden op vrijdag al via watsapp gemobiliseerd. Goed bezig Annemijn.
Op Keepster na werd gestart met de eigen meiden. Iris en Britt hadden aangegeven minder vertrouwen in de verdediging te hebben (met hen centraal) dan de trainer. Toch zouden ze het proberen. Maar toen na 10 minuten de 0-2 achterstand al werd genoteerd, door de geweldig snelle linksbuiten van HBOK, die dus niet alleen Nora maar onze gehele achterhoede onzeker maakte, nam Iris graag de uitnodiging aan te wisselen met Henriëtte. Dit bracht iets meer rust in de verdediging. En kon de aanval worden gezocht, doch bleven de uitgespeelde kansen uit. Maar goed de beide nichtjes de Groot wisten ieder met een solo het wankele ijs te breken en daarmee de 1-2 (Nina) en de 2-2 (Daphne) aan te tekenen. De eerste pakte de bal op zo’n 35 van het vijandelijk doel op en huppelde (om deze oorlogszuchtig begonnen zin een vriendelijk einde te geven) om 4 of 5 HBOK-dames heen om daarna de keeper simpel te passeren. De tweede wurmde zich eerst vanaf rechts door twee speelsters de zestien meter binnen om de volgende buitenom voorbij te gaan om daarna iedereen de waan te laten dat ze hem terug zou leggen en de bal buitenkant rechts langs de keepster in de linkerhoek te krullen.
Nu doordrukken! Met kansen voor Kim B, Annicka en Jamy (die deze wedstrijd liet zien dat ze kan vechten en zelfs de tegenstander (2 koppen groter) van de bal wist te zetten om hem zelf over te houden) door voorzetten van Annemijn, Daphne en Kim U was de wedstrijd wel gekeerd, maar nog niet gescoord. Gelukkig bleef de bal, na de zoveelste afgeslagen kans, in het 5 metergebied hangen en voor de voeten van Kim Bakker vallen, waarvan de linker dit ronde ding resoluut zou raken en het net doen bollen. 3-2. De 4-2 maakte Nina door nu op de 16 meter de bal op te pikken en zich na het passeren van 2 HBOKkers wederom oog in oog met de keeper zette.
De 2e helft begon werd de Daphne show. Ze scoorde de 5-2. Door een mooie solo. Daarna liet HBOK van haar spreken door toch weer via die razendsnelle linksbuiten, die niet geheel ten onrechte rugnummer 14 droeg, te scoren. Daarna was werd het de Daphne show; werkend en sleurend wist ze de bal aan de laatste vrouw te ontfutselen door haar lichaam tussen de bal en de vrouw te duwen om daarna simpel te scoren. Even daarop zou ze haar hattrick voltooien en zijn er nog vele kansen geweest maar bleef het 7-3.