Volendam MO15 2 – EVC MO15 1 2-0

Volendam MO15 2 – EVC MO 15 1 2-0
Volendam uit. Dat is zo’n Ajax – FC Utrecht wedstrijd. Je moet hem winnen gezien de stand, maar is FC Utrecht en voor de meiden vandaag is dat dan Volendam extra geprikkeld om van EVC/Ajax te willen winnen. De wedstrijd ging toch echt gelijk op, hoewel EVC in de eerste helft minder goed speelde dan in de tweede helft. Al met al was het een leuke en spannende pot om naar te kijken. EVC drong ook frequent aan bij Volendam, maar wilde de bal er gewoonweg niet in. Wat er bij EVC zeker beter kon was, beleving, De bal willen veroveren, de duels willen winnen en gewoon schieten op de goal dames. Voorin waren Denise, Selena, Fay, Liz en Esmee constant bezig een opening te zoeken, die door de Volendam goed dicht werd gehouden. De wapenfeiten (schoten op goal) waren sparzaam en 2x Jennifer en 1 x Jamila die dit goed deden. Het middenveld was vandaag op dreef en waren toch meer verdedigend als opbouwend bezig. Dit deden ze erg goed en hadden Jamila, Jennifer, Anouk en Roos het zwaar vandaag. Vooral de opbouw die veel over Jennifer en Jamila ging was sterk,maar ook goe verdedigd. Volendam creerden vooral gevaar met lange ballen naar voren, die voor 75 % werden opgevangen door de achterhoede met Melissa, Lotte, Sofie, Chelsea en Jasmijn. De ballen die er daar doorheen gingen waren voor Tessa. Toch kon niet worden voorkomen dat er in de eerste helft de 1-0 werd gemaakt. Na deze 1-0 was EVC wat wakkerder en buffelden de hele wedstrijd door. De 1-1 hing in de lucht, maar als je die niet maakt, is er weer die vervelende ongeschreven wet dat het doelpunt aan de andere kant valt. En zo geschiedde dat in de laatste 5 minuten Volendam de 2-0 maakte. Dames jullie hebben prima gespeeld en veel inzet getoond. Volgende week pakken we weer een overwinning.