VR1 NIET OPGEWASSEN TEGEN KOPLOPER

EVC VR1 – DIEMEN VR1 0-8 (0-5)

Het eerste kwartier kon EVC voetballend aardig meekomen met de koploper, maar daarna was Diemen de bovenliggende partij en duurde het ook niet lang voordat onze uit zeer jonge speelsters bestaande defensie, met Britt Ooms, Noah Suurmond, Roos de Groot en Nora Kramer, moest capituleren en de 0-1 en 0-2 elkaar vrij snel opvolgde.
Toch konden we via Daniëlle Kalk, Kim Uijlenhoed en Paola van Daalen enkele tegenstoten plaatsen en was het jammer dat die paar mogelijkheden van Vérouschka Petrovic, Sam Hennis en Kim Bakker niet omgezet konden worden in de aansluitingstreffer. Na een half uur werd het 0-3, maar onze meiden lieten het hoofd niet hangen en werd er richting de rust juist een heel goed voetballende fase afgewerkt. Het was dan ook heel spijtig dat Diemen vlak voor rust keepster Fenna Swier nog tweemaal liet vissen, 0-5.
In de tweede helft stond het allemaal iets beter, met nu Patricia Molenaar en Janna Groes tussen de lijnen. EVC opereerde noodgedwongen wel veel op de eigen helft, maar heel veel werd er niet meer weggegeven. Nina de Groot, Renee Groes, Noah en Kim B wisten zelfs enkele kansen bijeen te sprokkelen, maar de eretreffer, die op basis van de vechtlust wel verdiend zou zijn, viel niet.
Uiteindelijk wist onze tegenstander nog driemaal te scoren en de eindstand op 0-8 te bepalen. Uiteraard was de nederlaag terecht, maar de score is te hoog uitgevallen. Na de wedstrijd hadden trainer Rolph Meijer en leider Gertjan Nordmann nog een gesprek met het team, inclusief invalsters uit de VR2, over de gang van zaken en het vaak tekort aan speelsters. Het zit wat dat betreft dan ook niet mee, want er zijn lang geblesseerden in de persoon van Irene Tol, Roos Nordmann en Selma Evrengϋn, Britt Ooms speelt altijd met pijn en heeft nu ook besloten om er voorlopig even mee te stoppen, Sam Hennis kan door knieklachten geen hele wedstrijden spelen en onze nieuwe “aanwinst” Sharon de Klerk is er nu alweer mee gestopt. Dan zijn er ook enkele meiden, die regelmatig moeten werken en zijn we blij dat het VR2 ons regelmatig uit de brand kan helpen. We hopen dat de geblesseerde dames snel herstellen en dat we het seizoen even goed op een normale manier kunnen vervolgen. We hebben nu drie zware tegenstanders gehad, maar er zijn zeker teams in deze 4e klasse waarvan we moeten kunnen winnen en de doelstelling “handhaving” kunnen behalen.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …