FC Volendam-spelers geven onderhoudende clinic aan EVC E-selectie!

Afgelopen woensdag, op de dag dat EVC precies 102 jaar geleden werd opgericht, gaven de FC Volendam-spelers Theo Zwarthoed en Rafik el Hamdi een clinic aan de E-selectie van EVC.

De aanleiding voor deze clinic was de zege van de E1 in de eerste ronde van de DEEN-Cup. Roodgroen versloeg West-Frisia E1 met liefst 5-0! De beloning voor deze overwinning was een clinic door spelers van de FC. Jammer genoeg konden niet alle EVC-spelers aanwezig zijn vanwege de meivakantie.

DSC00703

De training begon iets later doordat het aan de clinic voorafgaande schoolvoetbaltoernooi moest worden onderbroken vanwege onweer. Tijdens de training klaarde het op en waren de omstandigheden prima. Tien minuten na de clinic opende Pluvius de hemelsluizen nogmaals ……

De warming-up bestond uit een techniekoefening in de middencirkel van het A-veld. De helft van de spelers had een bal in handen, de andere helft moest de oefening uitvoeren. Speler A gooide de bal op en speler B moest de bal in handen van A tikken (met rechts, met links, later via het bovenbeen naar de voet en tenslotte koppend) en daarna zich meteen aanbieden bij een andere speler met bal. Na elke oefening wisselden de spelers van positie.

Daarna volgde een afrondoefening waarbij Patrick Wissels en Tom de Graaf flink aan de bak moesten maar beide doelmannen konden ook gebruikmaken van de adviezen van de ervaren goalie Theo Zwarthoed.
DSC00700

De training werd besloten met een partij 6 tegen 6 (inclusief keepers) waarbij de twingames-regels golden en Rafik en Theo scherp letten op de handelingen van de Roodgroenen.

Na ruim een uur trainen (en met het schoolvoetbaltoernooi nog in de benen) stond het zweet op de ruggen van de spelers en stapte iedereen met een voldaan gevoel van het veld.

Theo en Rafik (die vorige week zijn eerste contract bij de FC getekend heeft) gaven de spelers van de E-selectie een mooie poster en presentatiegids van FC Volendam, een selectiefoto van Het Andere Oranje en een pen van de Wijdbroeken. Die kwam van pas want de meeste spelers wilden graag een handtekening.20150506_154159
Het was een onderhoudende, leerzame en geslaagde clinic!

Een woord van dank voor Theo en Rafik én FC Volendam!

 

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …