MO19-1 BEGINT MET VALSE START

SCHAGEN MO19-1 – EVC MO19-1 1-0 (0-0)

In deze eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie waren er maar liefst acht van de achttien speelsters afwezig. Gelukkig waren er vier speelsters uit andere teams bereid om in te vallen. Voor aanvang van het duel ontstond enige consternatie, want de aanvoerdersband was op miraculeuze wijze verdwenen. Maar de trainer is op alles voorbereid en toverde een andere uit zijn tas. Deze bleek echter iets kleiner van stuk te zijn en paste dus niet om de gespierde bovenarm van Famke Stuijt. Uiteindelijk was de band precies goed van maat voor de arm van Annemijn Westerneng, zodat wij voor de verandering weer eens een nieuwe captain hadden vandaag. Op het kunstgras in Schagen speelde EVC een matige eerste helft. Maar de defensie met Noah Suurmond, Britt Ooms, Femke Wijnandts en Nora Kramer wist redelijk eenvoudig stand te houden. De strijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld en omdat de gastvrouwen ook niet in goede doen bleken te zijn, was er weinig spektakel voor beide doelen. De intentie tot aanvallend voetbal was bij EVC meer aanwezig dan bij Schagen en de thuisploeg hield dus veel personen achter de bal. Het was voor aanvalsters Kim Bakker en Vérouschka Petrovic (invalster) dan ook zeer lastig om er doorheen te komen.
De enige echt opwindende momenten waren een vrije trap in kansrijke positie, door Famke net over het doel gemikt, en een bloedneus inclusief tand door de lip van Kim Uijlenhoed, na een kopduel.
In de tweede helft waren Kim B. en Noah van linie gewisseld en waren invalsters Roos de Groot en Tessa de Jong in de verdediging geposteerd. Het spelbeeld bleef ongeveer hetzelfde, dus leek het op een bloedeloze 0-0 uit te draaien. Maar het zou helaas anders uitpakken. Een spaarzaam schot op ons doel van Schagen werd getoucheerd en door de wind gedragen belandde de bal in een grote boog over onze kansloze keepster Fenna Swier, die zich tot dat moment slechts op uitstekende wijze bezig had gehouden met het verwerken van terugspeelballen, 1-0. Pure pech. En ook met de afronding zat het niet mee. In de jacht op de gelijkmaker zeilden schoten van Famke, Kim U. en onze nieuwe jonge aanwinst Faye Suurmond over en naast het doel. De licht geblesseerd geraakte Faye verliet een kwartier voor tijd het veld en daardoor kon de jonge invalster Denise Latdorp haar opwachting maken. EVC probeerde van alles, maar een doelpunt zat er niet in vandaag. Het werd dus een niet geheel terechte nederlaag. Om mee te doen voor de titel heb je ook geluk nodig en win je ook wedstrijden waarin het allemaal niet zo lekker gaat. De eerste wedstrijd, waarin EVC niet wist te scoren tot nu toe. Een valse start, maar geen paniek.