EVC MD1 – SV Spartanen : 8 – 0! (beker)

Het was mooi voetbalweer, de zaterdagochtend van de Edammer kermis.
Gevreesd werd natuurlijk voor “weinig slaap” en “laat naar bed”, maar dat bleek een vooroordeel.

De wedstrijd begon met een beheerst overspelen, echt mooie combinaties werden laten zien, maar het speelde zich voornamelijk op het middenveld af.
Toch wist Faye na een minuut of 5 de score te openen, 1-0!

Spartanen trokken zich hierna bij onze aanvallen massaal terug in de 16, dus er was weinig doorkomen aan richting net. Een aantal malen waren er schoten op doel, maar de bal wilde er niet in.

Spartanen wisten soms ook wel de weg richting ons doel te vinden, maar niet met echt gevaar in de aanvallen. Naoual moest een paar keer (goed!) ingrijpen, maar weinig dreiging.

Na een kwartier ongeveer wist Zylvie toch het net weer te vinden, 2-0, resultaat van een serie mooie aanvallen.

Rust, even tijd voor een beetje drinken en even op adem komen.
De coaches hadden weinig commentaar, het liep als een trein.

Na de rust pakten we de draad weer op waar we ‘m hadden laten liggen.
Mooie combinaties werden laten zien, en steeds meer werden de zijkanten gebruikt bij de aanvallen, waardoor de Spartaanse verdediging uit elkaar werd getrokken.
Dit bood natuurlijk openingen, en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Prachtige aanvallen zagen we ontstaan, met een doelpunten regen als gevolg.
Faye pakte de score weer op, na een mooie solo: 3-0!
Liz dacht: dat kan ik ook, en inderdaad, 4-0!.
Dezelfde Liz tikte een mooie voorzet van Holly binnen, 5-0.
‘Ja’ dacht Holly, ‘nu wil ik zelf ook!’ : 6-0!

Het is dat de tijd bijna om was, anders was de score in de tientallen gelopen.
De verdediging met afwisselend Noa, Danique, Luna, Annelinde, Sofie en Rachel kwam prima mee naar voren, en de wedstrijd speelde zich bijna alleen op Spartaanse helft af.
Het middenveld werd volledig beheerst door Jennifer, Femke, Esmee, Anne, Mei-Lan en Faye, voorin regeerden Liz en Holly.

Prachtige combinaties leidde uiteindelijk tot de eindstand van 8-0, doelpunten van een hard werkende Esmee (die zoooo graag ook wilde scoren..) en tenslotte Faye nogmaals.

Fantastisch gevoetbald meiden, een lust om naar te kijken.

Rachel, nog gefeliciteerd met je verjaardag!