WBSV MO15 1 – EVC MO15 1 1-6

Vandaag stond ons tweede uitwedstrijd bij WBSV op het programma, waar wij een week geleden weliswaar met winst daar vertrokken ondanks de belabberde wedstrijd, moest er vandaag wederom worden gewonnen op weg naar het kampioenschap. Met de prima wedstrijd tegen Purmerland van midweeks in het achterhoofd, attendeerde ik de meiden op de prima speelwijze en mentaliteit die zij tegen Purmerland lieten zien. Vanuit dat standpunt begon de wedstrijd en was het mooi om te zien hoe gedreven de meiden waren om te willen winnen. De bal werd vanaf het begin goed rond gespeeld en waren er goede kansen voor EVC. Zoals gewoonlijk moeten we even inkomen, om daarna onze kansen te effectueren. Zo was het in de 10de minuut Denise die met een prima actie de achterhoede passeerde en de bal met een vene zo mooie voorzet bij Selena bracht die de bal prima inschoot 0-1. Deze mooie opening van de score smaakte naar meer. De meiden kregen er vertrouwen in dat we heir vandaag met de winst weg kunnen gaan en toen Faye Suurmond 5 minuten later na een geweldige solo, waarin ze toch zeker 6 speelsters van WBSV het bos instuurde de 0-2 maakte was het vertrouwen helemaal compleet. Iedereen wachtte op de 0-3, maar die bleef liet even op zich wachten. Toch weten we ook van vorige wedstrijd dat WBSV veerkracht heeft en niet de handdoek zomaar in de ring gooit. De druk van WBSV werd daarom ook wat groter en stuurde zij wederom met hin lange ballen van achteren hun spitsen de diepte in. Negen van de tien aanvallen werden door onze uitstekende verdediging met Melissa, Dikra, Jasmijn en Anouk teniet gedaan, maar 1 prima aanval was niet te stoppen en zorgde de sterke rechtsbuiten van WBSV voor een tegentreffer 1-2. Dat gebeurde vorige week ook en werd het spannend. Dit keer werd er voor de rust nog een keer gescoord en wederom door Faye Suurmond. Zei kwam in bezit van de bal op het middenveld en speelde zichzelf goed vrij, om vervolgens met een prachtig geplaatst afstandsschot de 1-3 op het scorebord te zetten. Dit was even een fijnere stand om mee te gaan rusten. In de rust de dames gecomplimenteerd op het goede spel en wat er nog beter kon. Faye S gaf een paat wijze en goed tips op het gebied van communiceren en met elkaar praten in het veld. Hiermee in het achterhoofd startte de tweede helft. Fenna had inmiddels haar intrede op het veld gedaan en speelde als linkerspits. Omdat we vaak aan het begin van de tweede helft een tegentreffer krijgen ook de meiden alert gemaakt op verslappen in de het bein van zo’n tweede helft. Dit had geholpen, want EVC ging vol in de aanval en was het mooi en goed zichtbaar dat we feller op de bal en tegenstander speelden. In de omzetting was Jasmijn vervangen door Selena die de rol als voorstopper kreeg, hetgeen ze bij aanvang een beetje eng vond. Eenmaal in het veld was daar niets meer van te zien en speelde ze ee voortreffelijke rol als voorstopper, met lef en kracht was ze een rots in de branding achterin. De opgepakte ballen werden keurig doorgegeven aan het middenveld en die gingen er op hun manier mee voetballen, wat resulteerde in een mooie actie van Faye Suurmond, die een dieptepass op de startende Fenna gaf, Fenna pakte de bal prima op en ronde beheerst af 1-4. Dit was een prima stand om verder uit te bouwen. Bijna elke aanval was gericht op het doel van WBSV . het (samen)spel van EVC zag er goed uit. Zo was er een mooie uitval op links die Faye S oppikte en zoals gewoonlijk een paar meiden uitseelde, om de bal vervolgens met een afgemeten voorzet bij Esmee te krijgen, die hem met rechts aannam en gecontroleerd met links inschoot 1-5. Toch gaf WBSV het niet op, maar konden zij voorin geen vuist meer maken tegen EVC. De opbouw op het middenveld met Roos, Lotte en Faye verliep prima en was de druk groot op het doel van WBSV, kansen voor Denise en Fay Brommersma en Esmee voorin waren talrijk, maar troffen helaas geen doel. Toch moest er nog een treffer vallen. Het was wederom Faye Suurmond die een mooie pass door het midden gaf, welke door Esmee op werd gepakt en zij de bal goed afschermde en met een prima schot de 1-6 aantekende. Dit was een mooie eindstand en kon de scheidsrechter affluiten. Dames een prima wedstrijd met fraai en goed voetbal. Aanstaande dinsdag spelen we onze laatste wedstrijd tegen Volendam thuis om 19:00 uur. Bij gelijkspel of winst zijn we kampioen en dat mag dan gevierd worden.. Ouders graag uw aanwezigheid gewenst aanstaande dinsdag..