EVC MD1 tegen Spirit ‘30 door naar volgende bekerronde : 2-1 (beker 1/8ste finale)

Gisteravond was het beker-avond bij EVC, zowel de F1 als onze meiden van de MD1 moesten aantreden voor de beker, we speelden voor de gelegenheid op het A-(kunstgras)veld.
Doel was het behalen van de kwart-finale, bij verlies was het beker avontuur ten einde.

De spanning was goed te zien bij sommigen, maar vanaf het eerste fluitsignaal van de prima fluitende John gingen alle koppies dezelfde kant op.
Het beloofde een spannende pot te worden, het begin van de eerste helft werden we op onze eigen helft gedrongen door de meiden van Spirit en kwamen we niet lekker in het spel.
De harde wind beïnvloedde het spel behoorlijk, ballen kwamen lastig aan en de snelheid van de bal was hoog wat het lastig maakte om spelers te bereiken en de bal binnen de lijnen te houden.
Halverwege de eerste helft begon de wedstrijd in ons voordeel te kantelen, we kwamen meer op de helft van de tegenstander en de meiden begonnen te zien dat meer druk betekende dat Spirit foutjes begon te maken.
Verschillende keren kregen we nu de bal voor het doel, en het eerste doelpunt “hing in de lucht”.
Vlak voor rust kwam dan eindelijk dit doelpunt, van links werd de bal hard voorgegeven en via Anne kreeg Holly de bal op haar schoen en knalde de bal in het net: 1-0.

Na de rust bleven we de bovenliggende partij, al kwamen de meiden van Spirit regelmatig met een sterke counter richting onze 16.
Deze werden echter professioneel weggewerkt door onze sterke verdediging.
Tot een hard schot van Spirit, in combinatie met de wind mee, een bal-aanname van Annelinde in de handen van de keepster deed rollen: terugspeelbal, vrije trap binnen de 16.
Met z’n allen voor het doel, en uitrennen op het fluitje! Kordaat optreden van onze meiden zorgde voor de redding.
Een identiek voorval (!) een minuut of 5 later zou uiteindelijk dan toch resulteren in een tegendoelpunt: 1-1.

Nu werd het pas echt spannend, bij gelijkspel zou het uitdraaien op penalty’s.
Toch waren we steeds vaker voor het Spirit-doel te vinden, mede door ónze spirit (iedereen vocht voor elke bal), en een corner kwam de bal na een scrimmage op het been van Jennifer: 2-1!

De resterende minuten werd het vooral verdedigen voor wat we waard waren, en de stand werd gelukkig behouden (in de inmiddels stromende regen).

Door naar de KWART finales dus toppers, jullie hebben allemaal goed gewerkt!