EVC MD2 sluit competitie winnend af : 1-3

Vanavond hadden we nog een laatste competitiewedstrijd op het programma, uit tegen Beemster.
Er stond niet zoveel meer op het spel, maar aangezien we kampioen zijn werd er toch wel min of meer verwacht dat we zouden winnen.

Dit laatste bleek toch moeilijker als verwacht.
Waren wij in de “boeiend, we zijn toch al kampioen”-modus, Beemster wilde nog wel even laten zien dat we wel degelijk verslagen konden worden..
Een en ander werd duidelijk toen bij eerste balcontact (na nog even 10 min op de scheids te hebben gewacht) de stevige Beemster-keepster de achterbal vanaf de 5-meter lijn wilde hervatten (pas vanaf C wordt de bal daar genomen..) en bij de eerste Beemster hoekschop werd de bal door een speelster bij de corner-vlag neergelegd (ook pas vanaf C), het werd duidelijk dat Beemster met stevig geschut was aangekomen.
Toch lieten we ons hierdoor niet intimideren en bleven we ons eigen spel spelen.
De over de flanken prachtig voorbereidde doelkansen bleven echter steken in de sterke Beemster verdediging.
Toch is het dan (de in verhouding kleine) Faye die de bal na een combinatie met Noah mooi voorgeeft en is het Chelsea die er toch nog een schoen tegen weet te zetten: 0-1!
Hoewel de nul eraf is komen we tot de rust niet verder dan enkele prachtige voorzetten vanaf de zijkanten, en een solide verdediging tegen de uitbraken van de Beemster spitsen.

Tijd voor de limonade en wat bemoedigende woorden.
Er wordt een beetje gemopperd over de grote meiden, maar we geven ze mee: “daarom moeten we júist winnen”. .

We beginnen weer vol goede moed aan de tweede helft maar al gauw blijkt dat ook Beemster in de kleedkamer een pep-talk heeft gehad.
Af en toe met moeite kunnen we de uitbraken van de snelle spitsen weerstaan, maar toch worden ze professioneel afgewend onder leiding van Eva en Jennifer. Zelfs Tessa moest een aantal keer met een fraaie redding het doel schoon houden.
Dan is het op een gegeven moment Noah die met een poeier de score aan onze kant met 1 ophoogt: 0-2!

We krijgen weer wat meer vertrouwen, maar toch moeten we een tegendoelpunt incasseren. In de scrimmich voor Tessa’s doel valt de bal toch achter de lijn..: 1-2.
We pakken meteen de aanvallende draad weer op, en opnieuw is het Noah die de bal richting het doel poeiert.
De schoen van Jamila, die de bal van richting veranderd, zorgt voor het laatst doelpunt: 1-3!

Even later fluit de scheids af en zit de laatste wedstrijd erop: prima gedaan meiden!
In alle linies (verdediging, middenveld en voorhoede) is hard gewerkt, zoals we eigenlijk altijd wel gewend zijn: top meiden, we zijn trots op jullie!

Donderdag weer een training, komend weekeinde het Jan Patat toernooi in Volendam.

Peter

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …