‘Vrienden van de Zondag 3 min 1’ kampioen.

Door een 1-5 overwinning bij de nog enige overgebleven concurrent Ilpendam 3 is EVC Zondag 2, oftewel de ‘Vrienden van de Zondag 3 min 1’ (RK) met overmacht (14 punten voorsprong) kampioen geworden in de reserve 6e klasse 03. Op voorhand leek dit nog een lastige wedstrijd te worden, want de sterkhouders Mike Onsia, Gerro Sanders, Toon Visser, Jeffrey Kunst en Eelco Rossenaar ontbraken. Veel maakte het allemaal niet uit. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar nam EVC via Alec Fanger de leiding (0-1). Het was daarna wachten op de 0-2, maar een zwabberbal betekende de 1-1.

In de tweede helft zakte Ilpendam collectief door het ijs en maakte Giel Oudejans zijn entree bij EVC. Zijn 3 missers in de eerste 10 minuten, maakte hij meer dan goed door een loepzuivere hattrick waarmee hij de stand van 1-1 op 1-4 bracht. Een kopbal van Tom van de Spek zorgde voor een 1-5 eindstand en daarmee was het kampioenschap een feit. Het 3e kampioenschap in 14 seizoenen vriendenteam. Een ander hoogtepunt was de rentree van Rein van der Meer, 56 lentes jong maar weer topfit. Dank aan het bestuur van Ilpendam voor het kampioensdrankje na afloop. En dank aan supporter Rolph Meijer die vandaag de vlag hanteerde. 8 mei volgt de kampioensreceptie in de EVC-kantine.

Al 14 seizoenen vormen wij een vriendenteam op zondag. Er viel wel eens een vriend af en er kwam wel eens een vriend bij, maar de kern van het teams is nog steeds grotendeels bij elkaar. En dat mag in deze tijd, waarin de belangstelling voor het seniorenvoetbal steeds verder terugloopt, best uniek genoemd worden.

Zondag 2 (Large)

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …